Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Зъболекар отрови жена си заради любовница

45-годишен зъболекар от американския щат Колорадо отрови жена си в опит да започне нов живот с любовницата си, пише The Daily Beast.
На 15 март тази година Джеймс Крейг закарал съпругата си в болницата. Анджела се оплаквала от световъртеж и силно главоболие и скоро състоянието й започнало бързо да се влошава.

Лекарите я поставили на изкуствена белодробна вентилация, но мерките им не помогнали и много скоро американката изпаднала в мозъчна смърт.
Дни преди престъплението Джеймс проучил в интернет какви отрови могат да убият човек, без да оставят следи. Купил е арсен, цианид и олеандрин, а след това започнал да добавя цианида към протеиновия шейк на жена си.
Един от колегите му случайно видял съдържанието на пакета и предположил, че симптомите на Анджела може да са свързани с химическо отравяне. Той споделил прозренията си с бизнес партньора на Джеймс и скоро болничният персонал разбрал, че вероятно пациентката е отровена.
В хода на започналото разследване е установено, че Анджела е била отровена. Мъжът й е задържан и в момента се намира в ареста по обвинения в убийство.
Разследването е разкрило още, че Джеймс е имал любовница, живееща в град Денвър, Колорадо. А докато съпругата му е умирала в болницата, той е бил при нея.
Предполага се, че зъболекарят е убил жена си, за да започне нов живот с нея.
Все още не е ясно как Крейг се е запознал с Карин Кейн – успешен ортодонт и майка на две деца. Най-вероятно двамата са присъствали на едни и същи регионални дентални конференции и събития.
Отбелязва се, че Джеймс и Анджела са имали сериозни проблеми в брака си. Мъжът имал многобройни афери, от тийнейджър бил пристрастен към порнографията. На всичкото отгоре бил пред фалит и зад гърба си вече имал един опит да отрови съпругата си.
Свидетел твърди, че в миналото Джеймс е направил опит за самоубийство и е дрогирал Анджела, за да й попречи да го спаси.
Приятел на семейство Крейг казва, че Анджела е била невероятен човек, прекрасна майка и любяща съпруга, която винаги е подкрепяла мъжа си. Двойката има шест деца. /jenata.blitz.bg

Публикувана на
28 Март 2023 година