Новина от категория България
Архив на публикациите

Папагал беглец

Папагал беглец вдигна във въздуха цял софийски квартал. Птицата избягала от стопаните си преди повече от седмица и бързо се превърна в звезда във Facebook. В крайна сметка папагалът беше намерен.
Пипи е един от най-издирваните бегълци в София. Птицата е подарък от Агенция „Фокус“. Казвал се Сергей, но новата му собственичка Константина Джидрова го прекръстила на Пипи. Породата му е соломонско какаду. Преди седмица доказал, че хитростта е характерно негово качество. „Нашият, докато баща ми е чистил и е бил с гръб, се е покатерил и си е отворил клетката. Майка ми и баща ми се опитали да го хванат, но той се качил на тополата отсреща и започна да обикаля из цяла „Дружба“, сподели Константина Джидрова пред NOVA.
Изчезването на Пипи залива мрежата с публикации за забелязан бял папагал. Домашният любимец е забелязван да лети най-често в района около езерото в „Дружба“. Точно седмица след бягството си Пипи е открит и върнат у дома, но вече със статут на квартална легенда, пишат хората в интернет. „Има доста фенове от „Дружба” вече”, казва стопанката му. Константина била на пазар с приятели, когато получила обаждане, че Пипи е спасен.
Преди щастливата развръзка обаче споделя, че през ума ѝ минала мисълта за най-лошото. „Звъняхме на експерти, които ни обясниха, че той може да настине и ако настине, може да умре сам“, казва Константина. Днес звездният папагал е здрав, щастлив и сит. Започнал да яде, веднага щом влязъл в клетката си след дългата разходка. След това заспал.телеграф

Публикувана на
28 Март 2023 година