Новина от категория България
Архив на публикациите

Уволняват Орлин Горанов, вбесил Кошлуков

Орлин Горанов най-вероятно ще бъде уволнен като водещ на предаването "Последният печели", което се излъчва по финансираната от държавата БНТ1, заради участието си в предизборен концерт в подкрепа на Веселин Марешки. Това научи Lupa.bg от свои източници в националната медиа. Очаква се директора на медиата Емил Кошлуков още утре да съобщи решението.
Всички водещи на предавания в обществената телевизия имат категорична забрана да участват в предизборни кампании и да се асоциират с партии и коалиции и това е уточнено във вътрешния правилник на медиата. Горанов не е щатен служител на БНТ1, но е сред лицата на държавния канал, така че правилата би следвало да важат и за него. Ръководството на медиата е поискало становище от юристите си днес следобед, научи Lupa.bg.
Самият Орлин Горанов обаче заявил, че изобщо нямал представа, че концерта е платен от Марешки и е предизборен. Той бил ангажиран от скандалния импресарио Владислав Славов и смятал, че става дума просто за "един пролетен концерт". Според източник на Lupa.bg, за изявата си изпълнителя е получил хонорар в размер на 4000 лева. Възможно е певеца да спаси работата си на "Сан Стефано" 29, ако откаже да участва в концерта и се измъкне по този хитър начин, коментират запознати.
Ако бъде отстранен от ефир заради недопустимото си ангажиране с политическа партия, Орлин Горанов ще се прости с апетитния си договор с БНТ1, който му носи 10 000 лева на месец. За всеки епизод на виторината певеца получавал по 500 лева, твърдят източниците ни. Все още не е ясно кой ще го замести на малкия екран. Един от вариантите бил да го замести актьора Николай Станоев, който до скоро водеше съботното вечерно шоу на БНТ1.лупа

Публикувана на
29 Март 2023 година