Новина от категория България
Архив на публикациите

Гимнастикът Йордан Йовчев блъсна човек на зебра

Оказва се, че най-успешният ни гимнастик Йордан Йовчев е сътворил голяма беля на пътя – 50 годишният шампион блъснал човек на пешеходна пътека със светофар. Инцидентът се е случил на столичния булевард „Драган Цанков“ на 21 март, малко преди 18 ч., докато говорил по телефона.
Като по чудо пешеходецът се разминал с най-лошото. Като за капак обаче Йовчев, на когото се носи славата на доблестен спортист, дори не слязъл, за да види състоянието на пострадалия човек, разкриват свидетели на случката.
Блъснатият пресичал пешеходната пътека в посока парк-хотел „Москва“, когато изведнъж бива връхлетян от черния Мерцедес S класа на Йовчев, който го връхлетял, правейки ляв завой. Младежът реагирал инстинктивно и в последния момент скочил на капака на возилото. Само няколко секунди по-късно се озовал отново на крака, но целият бил разтреперан и в пълен шок. Като по чудо се разминал само с охлузвания и оток на коляното.
Един от свидетелите разказва, че добре, че човекът реагирал своевременно и допълва, че ако на негово място били пенсионер или майка с количка, неминуемо щяло да има жертви. Свидетелите наоколо забелязали, че инцидентът се случил, докато Йовчев говорил по телефона, тъй като стъклото на колата било свалено. Подал главата от прозореца и извикал: „Ела тук да се разберем, приятелю!“.
Вече поосвестилия се, бутнатият, останал крайно възмутен и без да се разправя, направо му теглил една майна и си хванал пътя.
Според очевидци потърпевшият в никакъв случай не е искал да прави панаири на гърба на Йовчев, а просто да чуе едно „Извинявай!“. Разбираемо е защо се е ядосал толкова и си тръгнал, когато чул репликата от страна на гимнастика, сякаш са първи приятели.
Сигнал за инцидента е бил подаден час по-късно на единния телефонен номер 112. Не за спешна медицинска помощ, а за регистриране на деянието. Жалба срещу наглия Йовчев не е подавана и в най-близкото РПУ. По всичко личи, че Йовчев ще се размине между капките за причинения инцидент, навярно единствено по добрата воля на пострадалия. /клюки

Публикувана на
31 Март 2023 година