Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Имате цяла събота да размишлявате, после да не се кокорим: „Тия пък кой ги е вкарал в парламента?“

„Днес цял ден ще е за размисъл. Ще размишляваме за кого да гласуваме в неделя. Мераклии за депутати бол. Повечето от тях така правеха предизборната си агитация, все едно че са специални пратеници на Господ. Или на Аллах и Харе Кришна.
Динко ПЕТКОВ

Крайно демократичен евроантлантик от предизборната сергия до фонтаните с лебедите, на когото му звънеше мобилния някак си по американски, с отегчение обясни: „Аман, от Белия дом ми се обаждат. Пак искат за някакъв световен проблем съвет. Все до мен опират, завалиите!“.
На друг пък от предизборна шатричка на пл. „Централен“ му звънят като на пожар: „Путин е, ще ме пита: Что сейчас надо делать, разчитаюсь на Вам. Горкият, направо е за Нареченски бани!“, кахърен е местният хард путеновец.
Кандидат-депутатите в Пловдив явно дълго са репетирали пред огледалото как физиономиите им да изглеждат като много силно загрижени за кахърите на избирателите. „Нейсе, в името на народа ще си носим Кръста, такава ни е съдбата!“, жалят себе си обречените да бъдат народни слуги.
Цял месец се подмазваха на електората с големи обещания. Разтягаха ги като одрински локум. Омайваха с приказки от 1001 нощ. Говореха напевно като попове и ходжи.
Кълняха се, че няма да ни предадат. Ден и нощ щели да мислят за нас като ги пратим в парламента. Първо ние да сме сити, а те ще хапнат от това, което е останало. Така щяло да бъде. „Готови сме 4 години да караме на лучец и комат хляб, ако има!“, декларират, че ще бъдат на сухоежбина. „Разбрахме се с жената да ми праща в София по Еконт едно канче с нещо домашно, да не се охарчвам. Тя е майстор на супа топчета. Ако закъсаме с парите, топчетата ще ги прави без кайма. Няма как, тая мижава депутатска заплата за какво по-напред!“, въздиша тежко готов да се жертва, поставен на избираемото 18 място в листата.
Най-шумно ще размишляват в най-голямата евро-етническа махала „Столипиново“ – как вече ще имат европари, че най-после да вдигнат външни асансьори на блоковете в „Соколите“, за да качват и да свалят с тях конете до яхърите от третия етаж нагоре.
Пенсионерката баба Радка от Кючука също размишлява. Останали са й 70 стотинки от пенсията. Мае се дали с тях да си купи кило пържоли или да заведе внуците на куклен театър, а с остатъка от паритe да им купи детско меню в Макдоналдс.
Запасният подполковник Фатмашки от ЖР „Тракия“ бясно размисля какво да прави със слагащата му рога законна половинка предпенсионната счетоводителка Лукреция. Дали не е време вече да я върне на майка й, след като чул как от балкона съседът тихичко подвиква на жена му да се качи горе на диванчето у тях. Щял да я изненада с едно наливно парфюмче.
Кандидат-депутатите ни се кокореха предано цял месец. След 2 април вече ние ще се кокорим, гледайки в залата на Народното събрание кои сме избрали. Чудейки се: „Тия пък кой ги е вкарал в парламента?“.
Днес е ден за размисъл. Айде, този път да докажем, че не сме лапнишарани и будали. Гледайте и Мислете. Имате цяла събота!!!

Публикувана на
01 Април 2023 година