Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Кога лорд Минчев е в най-добра форма

Неуморен и приветлив, лорд Евгени Минчев изобщо не дава вид, че навършва 60 години на 2 юни. Преди две години решава да се заеме със себе си и сваля почти 15 килограма, вследствие на което написва книгата си за здравословно хранене, наречена "Глад". Днес, както самият той казва, изглежда по-добре от всякога.
- Евгени, как се чувствате на своите 60 години?
- Чувствам се с 40 години по-млад от стогодишната война... Иначе, съм изпълнен с обич, блясък, благотворни намерения и чертая бизнес и любовни планове за след честването на юбилея ми.
- Като споменахте честване - по какъв начин ще отбележите тази годишнина?
- Точно на 2 юни в моя чест ще бъде дадена тържествена вечеря в частен клуб Mosimann’s в Лондон. По-интерсното смятам, че идва на 15 юни в София, където ще се проведе огромно парти под надслов "Звездите пеят...Евгени“. В този проект известни български изпълнители ще пеят моите авторски песни. С радост чух първата от тях „Ранна вечеря“ в изпълнение на братя Аргирови, вчера Мими Иванова ми изпрати запис на „Майките“ – една от емблематичните ми песни, която тя е направила трогателно. Развълнувах се от обещанието на Дони да изпълни песента ми „Обичам те“ и на Васил Петров за „Май съм небе“. Богдана Карадочева се спря на най-новата ми песен „Богородично“ и очаквам от това да се получи нещо наистина красиво. Запазвам останалите имена за самия ден, нека са приятна изненада.
- Връщате се от тържествата в Лондон по повод коронацията на новите крал и кралица. Разкаже ни за това.
- Едно от най-знаменитите събития във връзка с коронацията беше балът на лейди Колин Кембъл. Бях придружен от звездата на кралския балет Фернандо Монтанио и бяхме в компанията на много аристокрация и проминенция. Заедно с моите приятели принцесите Олга Романова и Марина Лобанов-Ростовски, с великолепния тв продуцент Лиза Кармел, звездата от Гинес Синди Джаксън и още 250 други представители на елита. Мой специален гост за този бал също беше кметът на град Уърдинг, край който се намира замъкът Горинг. Паметна ще остане и вечерята в дома на милиардера Отман ал Омейр с гледка към Уестмистърското абатство. Там наш гост беше първата братовчедка на Краля - принцеса Катарина, която е кръщелница на нашия цар - Симеон Сакскобургготски . Сред гостите бяха още бизнесдамата Челси Бейкър, топ моделът Карло, телевизионният продуцент Марк Доре, а съдомакинята Ребека Риофрио беше повече от бляскава. Тя е президент на Британското парламентарно общество за мода, изкуство и спорт.
- Преди 17 години взехте решение да живеете между София и Лондон. Кое ви провокира...
- Тогава имах една трудна любов, трябваше да пътувам, да се разсея и вдъхновявам. България не блести с учтивост и уважителност към индивида. Затова си казах - мисля да се пусна от това хоро вече и да затанцувам валс. Получи се.
- След успешната ви книга за Ружа Игнатова, за своя юбилей издавате едновременно стихосбирка и компактдиск, може би и нова песен...
- Да, дойде време и за трите. Хората наистина харесват моите стихове, което личи от числеността харесвания в социалните мрежи. Поетесата-легенда Маргарита Петкова прие да напише увода, който е пълен с хвалебствия. Едно от последните ми стихотворения – "Богородично", ще украси първите страници на книгата. Богородично ще се казва и компактдискът ми, който съдържа 11 песни. Само песента "Ранна вечеря" ще бъде във варианта, изпълнен от братя Аргирови. Предстои издаването и на книгата ми за здравословно хранене, наречена "Глад!". А песента ми "Ела, поплачи" с участието на Карло, ще види бял свят в моя YouTube канал в края на май. Това е и песента, която Кристина Димитрова ще изпълни за нас на 15 юни в Театро.труд

Публикувана на
21 Май 2023 година