Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Ще ревем ли за Бруно Балтазар!?

Треньорът на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар говори след последния си мач начело на "канарчетата" - поражението от Арда в Кърджали с 1:2 в двубой от 33-ия кръг на efbet Лига. Португалецът определи решението да напусне като "тежко, но важно" и допълни, че е бил една от мишените на създаваното напрежение около клуба.
„Аз знам кой съм и какво мога. Моите футболисти усещат това и реакцията им го доказва. Най-важното, което ще взема от престоя си в Ботев, е отношението на играчите към мен. Това е един отбор, който е заедно като колектив“, започна изказването си Балтазар.
„Това е раздяла, но не и развод. Разбрахме, че в момента най-важен е Ботев. Всеки мисли кое е най-доброто, а то в момента е в клуба и затова си стиснахме ръцете. Според много хора аз съм основният виновник за проблемите в Ботев и затова си тръгвам“, коментира Бруно Балтазар.
„Аз обичам Пловдив, а около Ботев има много напрежение. Аз бях една от целите. Това е времето, в което трябва да си тръгна. В интерес на истината, в Пловдив има много фенове на Ботев, които ме харесват. Те са повече от тези, които не ме харесват. Сега обаче е времето да си тръгна.
След всичко, което се случи на „Колежа“ миналата седмица, на следващия ден говорих с футболистите, казвайки им, че искам да остана с тях до края и няма да ги изоставя. Аз бях честен, но с клуба взехме това решение, за да се намали напрежението. Знам, че решението е важно и тежко, но го взехме“, коментира още той.
„Изключително развълнуван бях, когато подписах с Ботев и се срещнах със собственика. Идеята беше да завършим силно сезона и да с борим за седмото място, да изградим конкурентноспособен отбор. Доста неща се случиха за това време.
Напускането на поста е нещо нормално за живота на треньора. Нямам никаква идея кой ще ме наследи. Хората искат да знаят, но нямам никаква представа“, завърши Бруно Балтазар.

Публикувана на
24 Май 2023 година