Новина от категория България
Архив на публикациите

Трите деца на Къро оцеляха, били на училище

Трите деца на Красимир Каменов-Къро от неговата втора съпруга - бившата манекенка Гергана, с която той живее от няколко години, са оцелели по чудо. Хлапетата не са разстреляни от килърите, защото малко преди в къщата да нахлуят убийците, те са били откарани на училище. Децата са на 13, 11 и 8 години и посещават българско училище. До там ги транспортират с лимузина от съображения за сигурност.
Всяка сутрин хлапетата заминават на даскало точно в 8 сутринта. Наемниците-екзекутори явно са били добре запознати с този факт, защото са изчакали децата да заминат и са нахълтали в имението в 8,20 ч. Предполага се, че те съвсем целенасочено са пожалили малчуганите - дори в криминална държава като ЮАР убийството на деца потриса всички и властите, както и медиите, провеждат по-задълбочени разследвания.
Директорът на българското училище, в което са учили децата на Красимир Каменов, потвърди, че по време на нападението хлапетата са били на училище. „Да, трите деца на семейството учат в българското училище дълги години. Отличници са, показват много добри резултати в учебния процес. Те са на възраст 13, 11 и 8 години. Чакаме информация от полицията, защото са обградили целия район. Познавам добре семейството”, каза Антон Николов.
С децата вече е разговарял психолог. Не е ясно какво ще се случи с тях - в един и същи ден те губят и майка си, и баща си. Не е известно дали имат други близки на територията на ЮАР. Възможно е да бъдат върнати до няколко дни в България, допускат източници на
Между 1 и 2 милиона долара е излязла мократа поръчка за убийството на Красимир Каменов - Къро, твърдят ексклузивно източници на Lupa.bg от подземния свят. Организацията на кърватата екзекуция е била перфектна, което означава, че най-вероятно е била поверена на една от големите местни гангстерски групировки, покровителствена от генерали в ЮАР.
Техните тарифи са изключително високи, но килърите им са безотказни - способни са да ликвидират дори коронована особа. Смята се, че групата е приближена до високопоставени полицаи и дори политици, а благословията за поръчките дават двама генерали с особено силно влияние в африканската държава.
Убийствата, които тази банда поема, почти никога не биват разкривани. Тарифите им са изключително високи - започват от 500 000 долара и могат да достигнат и до 2 милиона долара в зависимост от сложността на операцията и набелязаната мишена. Счита се, че покушението на Къро е било от най-скъпите, за което говори и факта, че в оперцията са участвали цели 9 килъра, дегизирани като полицаи от Итерпол.
Подготовката за екзекуцията е отнела поне 2 месеца, през които извършителите педантично са следели жертвата и навиците ѝ. Вероятно заповедта за физическото премахване на Къро е дошла внезапно, защото екзекуторите са бързали и не са се спрели пред обстоятелство, че освен Каменов, в имота е била и съпругата му. Престъпниците са действали кръвожадно и без капка милост, което показва, че залога е бил изключоително голям.
Разследващите тепърва ще установят дали Къро е поръчан от България, или от чужбина. Една от версиите е, че той е премахнат, за да отнесе в гроба множество тайни./лупа

Публикувана на
26 Май 2023 година