Новина от категория България
Архив на публикациите

Съпрузи срещнаха семейство мечки

В последните седмици често се говори за срещи между мечки и хора. Поредната такава се случва близо до село Стоб. И ако обикновено сме свикнали хората да навлизат в териториите на мечките, то този път животното се оказало в непосредствена близост до къщите, съобщава Нова телевизия.
В опасната ситуация попадат семейство Терзийски, които разхождайки се около пирамидите край село Стоб, срещат мечка с мече. Гинекологът доктор Бойко Терзийски и съпругата му д-р Яна Терзийска виждат виждат животните на 24 май на нетипично място - в оживен район, в който има много земеделци, ловци и туристи.
Д-р Терзийски пръв видял мечката, защото вървял на два метра пред жена си и успях тихичко да ѝ прошепне да спре и да запази тишина.
След като се измъкнали невредими, пуснали съобщение до хората в селото, за да знаят, че в района има мечка с малко.
„Никога не съм предполагал, че в тази част, близо до ниско село, може да има мечка. Виждали сме сърни, зайци, чували сме ръмжене на диви прасета, но никога не сме си представяли, че на 200 м надморско равнище би могло да има мечка с малки. Гората и високите масиви са доста нагоре и тя вероятно е изминала между 8 и 12 км, за да се озове тук”, каза д-р Терзийски.блиц

Публикувана на
28 Май 2023 година