Новина от категория България
Архив на публикациите

На Христо Иванов не му се изпуска кокала

"Трябва да разбираме, че няма опция България да отиде на предсрочни избори и няма опция да не продължим разговорите и да не стигнем до правителство. Поводи да се замразяват разговорите и да не сме доволни от състоянието на нещата има прекалено много, но връщане на масата на разговорите трябва да има. Няма опция това да не се случи и се надявам да се случи".
Това заяви по БНР съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, лидер на "Да, България". Той подчерта, че от ДБ са на мнение, че в тази ситуация трябва да се търси състав на правителство, в който да не влизат лидери и политически лица, а "формула, близка до това, което се нарича експертен кабинет".
Единодушно е било решението на Националния съвет на ДБ за подкрепа на правителство с втория мандат и с ротационно председателство, обясни пред БНР той.
Нормалният работещ канал за комуникация на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС е акад. Николай Денков бил и той трябва да продължи разговорите между формациите за общ кабинет.
"Николай Денков и Мария Габриел още утре да се съберат и да проведат един разговор и вече да излязат от това безкрайно сменяне на формулата и на неяснота по отношение на какво ГЕРБ биха подкрепили". заяви да-бе-сарят.

Публикувана на
28 Май 2023 година