Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Две момиченца плачат, не достигат пари баща им да се върне здрав при тях

Бащата на две момиченца 45-годишният Георги е в турска болница вече повече от година с тежката диагноза мозъчен тумор. Предстои му операция на едното око, заради засегнат нерв и възпаление. Във вторник би трябвало да има вливане на Алтузан. В петък задлъжнялостта към болницата е над 7800 евро. Дават им седмица срок за погасяване на тази сума. По дарителската сметката има едва 1228 лв.

Катя КАЗАКОВА

През 2021 г. животът на семейството се преобръща, след като поставят диагноза на Георги – мозъчен тумор, който спешно трябва да бъде опериран. След двумесечен курс на химио- и лъчетерапия в България, състоянието на му драстично се влошава и лекарите подготвят семейството за най-страшното – две седмици до месец живот.
Турция, в клиника Анадолу Джон Хопкинс, правят необходимите изследвания на генетичната мутация на тумора. започват лечение – таргетна терапия с американски медикамент. С помощта на роднини и добронамерени познати е събрана необходимата сума за стартиране на терапията. Скоро положителните резултати са налице.
Георги отново говори, движи се с помощта на рехабилитация. Надеждата се връща. В семейството му сега, обаче, са отчаяни. „Гошо е потиснат, защото е наясно, че трудно събираме парите. И без помощта на добри хора, нама никакъв шанс някога ще се върне жив при децата !“.
Съпругата му се моли на колене: „Споделяйте постовете ми, дарявайте и най - вече, молете се за нас!“
Момиченцета му плачат, научавайки, че няма да стигнат парите: „Тате да оздравее, друго не искаме!“.
Дарителска сметка:
Пощенска банка
IBAN BG84BPBI79214040909702
Корнелия Любомирова Романова-Колеолова

Публикувана на
28 Май 2023 година