Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Том Ханкс взе диплома от Харвард

Т ом Ханкс вече може да се похвали, че е носител на диплома от Харвард без дори да е прекарал и една минута в университета.
66-годишният актьор, който само преди ден беше на филмовия фестивал в Кан за промотирането на новия си филм Asteroid City, пристигна в Кеймбридж, Масачузетс, за да изнесе специална реч пред завършващите студенти.
Училището от Айви лигата присъди на Ханкс почетна докторска степен по изкуства, а той се пошегува, че получава дипломата без дори да си е мръднал пръста и без нито веднъж да е влязъл в библиотеката."Не знам много за латинския, нямам страст към ензимите, а политиката е нещо, което просто преглеждам във вестниците преди да реша кръстословицата", продължи актьора в шеговит тон.
Все пак той премина към малко по-сериозните теми, насърчавайки студентите да се изправят срещу безразличието на един народ, който е изморен от постоянните трудности и борби.По думите на Ханкс, безразличието превръща гражданите в обвързани слуги, държани на труд от десподите и тираните, чиято настройка по подразбиране е цинизмът. Допълва, че именно тези тирани са забранили несъгласието, изкуството, диалога и книгите.
Речта му беше изпълнена с препратки към Супермен и други супергерои, за да насърчи борбата и непримиримостта в завършващите Харвард.По време на появата му в Харвард актьорът получи и специална волейболна топка, брандирана с логото на университета, в чест на филма му Cast Away от 2000 година.

Публикувана на
29 Май 2023 година