Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Първата дама яде с ръце на прием

Първата дама Десислава Радева сътвори пореден гаф по време на официалната им визита визита с президента Румен Радев в Република Южна Африка, писа „Ретро“.

Двамата присъстваха на освещаването на първия български храм в Йоханесбург преди седмица, а за събитието в двора на църквата се бяха събрали български емигранти от всички краища на страната. По време на банкета след официалната част президентшата предпочела да хапне на крак, вместо да седне на масата, където се нахранил съпругът й с помощта на сет от прибори. Деси подложила набързо плодово шишче и панирана хапка сирене, които консумирала не с нож и вилица, както е по протокол, а с голи ръце. Първата дама си хапвала небрежно, докато разговаряла с хората, а после избърсала ръцете си с хартиена салфетка. Очевидци, присъствали на събитието, разкриват още, че съпругата на Румен Радев изпаднала и в друга куриозна ситуация. Наложило й се е да си смени обувките, тъй като високите токчета, с които първоначaлно пристигнала, не й били удобни. Нейната лична охранителка от НСО Елисавета Толева, която я съпътства навсякъде, била неотлъчно до нея и по време на визитата в Южна Африка. Именно тя донесла един чифт равни пантофки на Радева, която се преобула, без да се притеснява, че гази етикета. След смяната на елегантните обувки обаче панталонът й се оказал по-дълъг от допустимото, набръчквал се в долната част и се влачел по земята.
3а събитието президентшата бе заложила на нов костюм, част от свежите маркови попълнения в пролетно-летния й гардероб в нежен нюанс на розовото. Комплектът в актуалния напоследък цвят пудра се състои от панталон чарлстон и висока талия, комбиниран със сако. Този тип костюми са сред най-предпочитаните от Десислава и тя често залага на тях за официални поводи.След като краката й отпочинали, Деси изиграла и няколко хора с насъбралите се българи. От танците в комбинация със слънцето и високите обедни температури й станало горещо та се наложило охранителката й отново да й асистира, като й даде и ластик за коса, понеже нямала дамска чанта в себе си. Макар Радева да пристигнала с перфектна прическа и идеален сешоар с обем, тя вързала русата си грива на небрежен кок, за да не й бъде твърде топло. И това обаче не помогнало. В следобедните часове се наложило да свали и сакото си и да остане по черна блузка, разкриваща целите й ръце. На нито един от кадрите, запечатали гафовете на първата дама, изненадващо тя не е хваната да пуши цигара. Възможно е Радева драстично да е ограничила вредния навик или съвсем да е отказала тютюнопушенето, след като преди две години имаше сериозни здравословни проблеми.

Публикувана на
30 Май 2023 година