Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Пльос шкембето на павето

"Българската политика си я гледате. Точно както ви беше прогнозирано: Все повече даймио-господари от различен калибър вадят мечовете и изкарват каквито армии имат на бойното поле. Виждате, че са много и броят им трябва да намалее. Трябва да остане един. И той ще управлява", това заяви математикът проф. Николай Витанов.
"Вчера в играта влязоха и даймио-господарите от службите. Както и очаквах, жълтопаветната армия пак бе изкарана на паветата. Отбелязваме мимоходом, че това стана след като един човек ходи в чужбина и се върна.
Най-важното в тези дни е опитът за навеждане на даймио-господаря Борисов. Защо е важно.
Даймио-господарят Борисов има голям клан. Той доста се е търкалял по татамитата и няма да се изненада от следващите ми думи. А те са – наведат ли го веднъж, свършено е с него. Милост няма да има, трябва да остане само един даймио-господар.
Ако се наведе – няма да е той. Предатели в клана му, както винаги, ще се намерят. И кланът ще бъде разпарчетосан.
Борисов ще може да събере гласовете за експертно правителство. Друг е въпросът дали ще го направи…Той реши да се хване да играе със смъртните си врагове. И те се опитват да го наведат.Което и следва да се очаква – все пак, накрая трябва да остане само един даймио-господар. Значи - или те, или той.Не съм казал обаче, че някоя от тези две страни ще остане последна. Туй е една схватка по пътя към финала. Изобщо нищо не съм казал по въпроса, кой ще остане последен.
Гледаме. Най-ми е весело, че познах за жълтопаветното раздвижване. Пльос шкембето на павето – май ще има да го гледаме това до несвяст.
Точката от лекцията ми за аматьор-фактчекерчетата още я помните нали – накарай зомбясалия електорат да върши глупости, за да няма време да мисли как си го зомбясал. Чакаме още действия в тази посока.Те жълтите павета какво ли не са видели. Ако можеха да говорят щяха да напишат „Българската глупост“ и тази книга ще е баят по-дебела от „Война и мир“. /блиц, със съкращение, заглавието на Пловдивмедия
.

Публикувана на
01 Юни 2023 година