Архив на публикациите

Кралско „Горчиво!“

Национален празник в Йордания! Престолонаследникът принц Хюсеин взе за жена саудитската архитектка Раджва Ал Саиф по време на пищна церемония в двореца Захран. На същото място преди 30 години на 10 юни 1993 г. се венчаха родителите на младоженеца - крал Абдула и кралица Рания.
Булката избра бяла рокля на ливанската модна къща Ели Сааб за най-щастливия ден в живота си, а младоженецът по традиция бе облечен във военна униформа.
Двойката се врече във вярност пред очите на краля, който се подаде на емоциите си и пророни няколко сълзи. Хюсеин е най-големият син на йорданската кралска двойка и има две по-малки сестри – принцеса Иман на 26 години и принцеса Салма на 22, като и по-
Принц Хюсеин се венча за Раджва – момиче без синя кръв, най-малката от четири деца в семейството на заможния саудитски бизнесмен Халид Ал Саиф, главен изпълнителен директор на корпорацията „Al Saif“, и неговата съпруга Азза Ал Судаири, която е близка до кралското семейство на Саудитска Арабия.
Церемонията бе проведена според ислямския ритуал – първо пристигна младоженецът принц Хюсеин, а след това и булката, придружена от своя зет принц Хашим и нейните снахи Иман и Салма като шаферки.
След официалната венчавка се проведе и сватбена процесия, като младоженците обиколиха улиците на столицата Аман, за да споделят своята радост с поданиците на короната. Тържествата продължиха с голям прием, на който присъстваха повече от 2 000 гости, сред които крал Вилем-Александър с кралица Максима от Холандия, крал Филип от Белгия със съпругата си Матилд, принц Фредерик от Дания със съпругата си Мери, бъдещата кралица Виктория от Швеция със съпруга си Даниел, принц Хокон от Норвегия, принцовете на Япония и абдикиралия крал на Испания Хуан Карлос заедно със своята съпруга кралица София.
Изненадващо за събитието в Аман пристигнаха и принцът и пренцесата на Уелс – Уилям и Кейт, за да затвърдят тесните връзки между британската и йорданската корона. Кейт Мидълтън блесна в розов тоалет също на Ели Сааб.
Роклята на булката Раджва не бе традиционна с дълги ръкави, асиметрично деколте, драпиран корсаж, дълъг шлейф и бродиран воал. На главата си Раджва носеше тиара с брилянти, която взе назаем от своята свекърва кралица Рания.
Самата кралица избра черна рокля със скъпоценни бродерии на маншетите, врата и гърба на Dior, подобна на тази, която носеше на сватбата на дъщеря си принцеса Иман миналия март.

Публикувана на
02 Юни 2023 година