Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Джо Байдън се просна на церемония

Президентът на САЩ Джо Байдън се спъна и падна, след като връчи последната диплома по време на церемония в Академията на Военновъздушните сили в Колорадо спрингс и тръгна да слиза от трибуната, съобщи Ройтерс. Това е поредният инцидент, при който държавният глава губи равновесие и се озовава на земята.
След като 80-годишният Байдън политна и падна в краката на гардовете от Сикрет сървис, трима от тях бързо му се притекоха на помощ. Президентът успя да се изправи, след което посочи зад себе си, сякаш показвайки в какво се е спънал. След това се смеси с други официални лица, усмихвайки се с вдигнат палец и се върна на мястото си без чужда помощ.
Директорът по комуникациите на Белия дом Бен Лаболт написа в Twitter, че Байдън е добре. "Имаше торба с пясък на сцената, докато той се ръкуваше", обясни той.
По време на церемонията Джо Байдън остана прав около час и половина, за да се ръкува с всеки от 921-те завършващи кадети. В речта си пред абсолвентите американският президент ги предупреди, че ще се изправят пред все по-нестабилен свят с предизвикателства от Китай през Русия до промените в климата..телеграф

Публикувана на
02 Юни 2023 година