Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

21-годишна студентка без помощ няма да оцелее

„Казвам се Димислава и съм на 21 г. Всичко започна от лека болка в бедрото, която постепенно стана непоносима и се наложи да потърся причината. Поставена ми бе страшна диагноза- „Сарком на Юинг“ (злокачествен рак на костта).
Това пише до ПловдивМедия студентката от Хисаря. Ето какво още изповяда:

Знаейки, че е много агресивен тумор веднага започнах първия етап от лечението с химиотерапия в България. Оказа се, че вторият етап е още по-важен- операцията. Тъй като това заболяване е изключително рядко и специалисти в тази област няма много, потърсих помощ в чужбина. В Турция ми предложиха надеждно лечение, като запазят костта ми, но сумата за операцията е непосилна за мен и семейството ми...затова моля за вашата подкрепа и помощ, за да се справя в тази тежка за мен битка. Имах и все още имам цели и мечти в живота си, и нямам намерение да се предам лесно пред коварната болест!!!
Моля от сърце за вашата подкрепа, за да я победим заедно!Искам да живея, вярвам, че имам още много какво да дам на света! Благодаря и прегръщам всеки от вас, бъдете здрави!“
Тя е студентка в ПУ „Паисий Хилендарски“, специалност „Българска филология“. До момента, е провела химиотерапия в България, както и консултации с лекари в страната, в Германия и в Турция. Предстои й провеждане на лечение в Турция, включващо няколко курса химиотерапия, лъчетерапия и сложна оперативна интервенция. Стойността му възлиза на 135 000 евро, с които Дими и семейството й не разполагат. Първата й химиотерапия в Турция е насрочена за 11.06.2023 г. в клиника „Acibadem“.
Банкова сметка, чрез която бихте могли да го сторите:
ЦКБ АД – клон Карлово
IBAN BG51 CECB 9790 10C2 6135 03
BIC CECBBGSF
Титуляр ДАНИЕЛА ГАНЧЕВА НИКОЛОВА /Майка на Дими/

Публикувана на
05 Юни 2023 година