Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Новият премиер няма брак

Кандидатът за премиер на ПП-ДБ Николай Денков няма сключен граждански брак с жена си Славка Чолакова и гледа като свои нейните две деца Станислав и Диана. Младежите са от предишен брак на Чолакова и носят същата фамилия като нейната, а не тази на спрягания за министър-председател. Това вероятно е една от причините Денков да не говори за личния си живот и да не се появява със семейството си публично.

Доведеният син на политика от ПП е завършил Националната природо-математическа гимназия "Академик Любомир Чакалов“ в София, а после е продължил образованието си в чужбина. До 2019 г. Станислав е следвал мениджмънт в университета "Уоруик“ във Великобритания, където таксата за обучение за година е около 33 хиляди паунда, или близо 75 хиляди лева. В момента наследникът на Денков работи в софийския офис на голяма американска компания.
Сестра му Диана пък е възпитаничка на Софийския университет, където е работил самият Денков, а жена му продължава да оглавява Катедрата по инженерна химия и фармацевтично инженерство във ВУЗ-а и до днес. Интересна подробност е, че дъщеря ѝ е станала студент на годината през 2016-а, когато е получила наградата лично от ректора проф. Анастас Герджиков. Всъщност Диана е следвала химия и фармация при майка си. След бакалавърската степен е продължила обучението и вече е носител на научната титла доктор.
И до ден-днешен тя продължава да работи в екипа на майка си Славка в Софийския университет и е хоноруван преподавател във Факултета по химия и фармация.
Първият съпруг на бъдещата премиерша Славка и баща на децата ѝ се казва Пейчо Чолаков и е посочил, че работи в Община Гоце Делчев. Той също има втори брак и дете от настоящата си съпруга, но поддържа връзка и със сина, и с дъщеря си от съвместния им живот със Славка.
За настоящата жена на Денков се знае, че е родом от Благоевград. С Николай се запознават покрай научната им работа в СУ, стават колеги, а после и семейство. От 2022 г. те са новодомци и обитават апартамент в столицата, простиращ се на цели 154 квадрата.
За скъпата придобивка са дали 286 608 лева и още 35 хиляди за гараж. Те притежават още два апартамента в София, както и къща в Панагюрище. Освен от научната работа Славка печели и от частен бизнес. Тя е съдружник и управител на фирма, регистрирана в столицата, която се занимава с изследователска дейност в областта на естествените, медицинските, селскостопанските и техническите науки, пише "Ретро".

Публикувана на
06 Юни 2023 година