Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Най-големият провал на Зико

Кой е най-големият личен провал на кмета Здравко Димитров?Този важен въпрос зададе независимият общински съветник Слави Георгиев, а отговорът е пробивът „Модър-Царевец“.
Обектът е за над 10 милиона лв. и е със 100% обезпечено финансиране по общински заем.
" Каква е историята? Още предишния мандат имаше извършена социална поръчка за осъществяването на пробива под " Модър-Царевец ". Кметът пристигна и анулира тази социална поръчка и организира нова. Но там изпълнителят още веднъж беше същият, който завоюва и предната социална поръчка, само че към този момент бяха изгубени шест месеца “, напомни Георгиев.
Срокът на осъществяване за обекта е три години и след направена ревизия на място от общинския консултант, се вижда, че в края на тези три години няма нищо приключено по този план. Навсякъде има строителна техника, всичко е разбъркано и не му се вижда краят.
" Най-лошото е следното, в комплект с Модър-Царевец върви цялостната реорганизация на улица “Царевец " и бул. “Хаджи Димитър ". Булевард “Хаджи Димитър " е в трагично положение и недоволствата от жителите са ужасно доста. В същото време улица “Царевец " даже не е стартирана “, означи.
Той добави, че се касаеза обекти със 100% обезпечено финансиране и с цялостен кулоар за работа.
Според общинския съветник, целият този безпорядък демонстрира неспособността на да управлява процесите по осъществяване на обектите в Пловдив.
" Намираме на фона на най-големия неуспех на кмета. Това трябваше да бъде венецът на неговото ръководство, където той да реже лентата и да обира лаври, само че виждаме, че този обект се трансформира в неговият максимален неуспех “, сподели Георгиев.
Той счита, че Пловдив заслужава повече и най-много заслужава да има обекти, които се приключват в период.
" Дължи опрощение на пловдивчани “, счита съветникът.

Публикувана на
06 Юни 2023 година