Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Нова изцепка на Джо Байдън

Проведе се срещата в Белия дом между президента на САЩ Джо Байдън и британския премиер Риши Сунак, предаде Ройтерс. Посрещайки британския премиер, президентът на САЩ по погрешка го нарече "Г-н Президент", съобщи ДПА.
След това 80-годишният Байдън, който обяви, че ще се бори за преизбиране догодина, бързо се поправи, като дори се пошегува, че е повишил своя гост.
"Е, Г-н Президент, Г-н Президент, току-що ви повиших. Г-н Министър-председател, страхотно е пак да се видим", каза Байдън на 43-годишния Сунак.
Британският премиер, изглежда, се засмя на грешката, която не е първа за американския президент в последно време, отбелязва ДПА.
Сунак, който зае поста през октомври, е в Белия дом за първи път.
След това американският президент припомни, че се е срещнал няколко пъти с британския премиер през последните месеци - в Сан Диего, Белфаст и Хирошима.
"И сега ще решим всички проблеми на света в следващите 20 минути", добави Байдън, отново в шеговит тон.
Основни теми на разговорите им са войната Русия срещу Украйна и икономическата сигурност, както съобщи по-рано говорителката на американското президентство Карин Жан-Пиер.
Срещата се провежда в момент, когато западните сили се опитват да установят кой е виновен за разрушаването на язовирната стена на Каховската ВЕЦ в Южна Украйна, наводнило голям район и причинило големи щети. Киев и Москва се обвиняват взаимно за този акт, отбелязва Ройтерс.
Други теми на разговорите между лидерите на Съединените щати и Великобритания, две страни близки съюзници, ще бъдат сигурността, включително в Азия, Северна Ирландия и изкуственият интелект.телеграф

Публикувана на
10 Юни 2023 година