Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Тайнато семейство на гл. прокурор

Главният прокурор Иван Гешев живее дискретно и не показва роднините си. Снаха му Антония – съпруга на брат му Георги, обаче не се притеснява от вниманието, насочено към фамилията, и често отразява живота си в социалните мрежи.

По-малкият от двамата братя Гешеви е дългогодишен полковник в НСО и бивш шеф на охраната на президента Румен Радев. Георги Гешев работи в службата отдавна и се е грижил за сигурността и на Георги Първанов по време на двата му мандата на „Дондуков“ 2. Той е щастливо женен, а съпругата му Антония е психолог по професия. Наскоро тя е отворила и свой частен кабинет, където приема своите пациенти, става ясно от нейна публикация в социалната мрежа.
Кабинетът се намира в софийско село на територията на община Връбница. В обръщението към потенциалните си клиенти тя уточнява, че освен в кабинета си прави консултации и онлайн. Цената им е 50 лв. В офертата към своите клиенти Антония уточнява, че работи с деца над 4 г., бременни и възрастни. Провежда семинари и обучения, свързани с психичното здраве на бъдещите майки, с травми, тревожност, депресия и др.
Краткото представяне на снахата на Гешев показва, че тя е човек със солидно образование и се занимава с проблеми от спектъра на психичното здраве повече от десет години. Антония е завършила Френската гимназия в София, притежава дипломи от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Пловдивския и Нов български университет, както и от учебни заведения в чужбина.
Братът на Гешев и съпругата му имат две деца – момчета. Главният прокурор и половинката му Детелина, която е адвокат по професия, пък са родители на две момичета. Майката и бащата на магистрата са горди баба и дядо на общо четири внучета от двамата си синове. В последните години са се уединили на село, където внуците им гостуват. Преди това живеели в панелен блок в столичния квартал „Младост“. Бащата на Иван Гешев е бивш полицейски служител. Точно затова от VIII глас мечтата на бъдещия главен прокурор била да наследи неговата професия, споделял е самият той. Майка му пък е бивша акушерка с дългогодишна практика, която продължава да получава награди за благородната си професия всяка година навръх Бабинден от кмета и общината на селото, където със съпруга ѝ са избрали да прекарват старините си.
Приятелският кръг на Иван Гешев също е тесен. „Трима са истинските ми приятели. С единия съм израснал от 7-8-годишен. За стандартите в София той е между малък и среден предприемач в строителството. Другият се занимава с автотранспорт, приятели сме от IX клас от техникума. С третия също сме заедно от училище. Той работи в МВР“, споделя главният прокурор.ретро

Публикувана на
10 Юни 2023 година