Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Месец преди инфаркта

В свят, пълен с болести и проблеми, изследователи и учени непрекъснато търсят лечение. Но най-лесният начин да се справите с болестта е да я предотвратите преди да се случи.
Разбира се, много заболявания са генетични, така че е почти невъзможно да се предотвратят. Но нещо като сърдечен удар може да бъде предотвратен. Постоянно се появяват сигнали за сърдечна атака и не ги признавате, увеличавате риска от появата им.
Без правилно функциониращо сърце, останалата част от тялото ще се провали. Без сърцебиене няма живот, а колкото повече щети причинявате на сърцето си, толкова по-голям е рискът от спирането му.
По-долу са най-силните сигнали за сърдечен пристъп, които ще се появят един месец преди това да се случи.
Студени изпотявания и замайване: Когато тялото Ви е с лошо кръвообращение, мозъкът ви няма да получи правилното кръвоснабдяване, за да функционира правилно. Това е знак, че може да сте в някаква опасност, според Medicinenet.
Трябва да потърсите медицинска помощ, ако студеното изпотяване и замайването не изчезнат.
Натиск на гръдния кош: Това е един от най-забележимите сигнали за сърдечен удар. Нарича се ангина. Медицината твърди, че това се причинява, когато сърцето ви не получава достатъчно богата на кислород кръв.
Много хора пренебрегват този симптом, защото смятат, че това е просто лошо храносмилане. Но ако натискът е постоянен, това е пряк признак, че може да претърпите сърдечен удар.
Усещане за слабост: Според Daily Health Post , ако започнете да се потите и да се чувствате слаби или да започнете да изпитвате гадене и болка в челюстта, може да сте в опасност от сърдечен удар.
Тези симптоми се появяват, защото артериите ви започват да се стесняват. Когато артериите ви се стесняват, вече няма подходящ кръвен поток в тялото.
Грипоподобни симптоми: Ако сте застрашени от сърдечен удар, може да започнете да развивате грипоподобни симптоми. Тези симптоми включват треска, умора и гръдна болка. Тези симптоми могат да траят между 2 и 10 дни.
В зависимост от възрастта ви, ако сте по-възрастен човек и не можете да се справите с тези симптоми, незабавно се обърнете към Вашия лекар. Ако хванете грип или наастинка, това не означава, че сте в опасност от инфаркт, но симптомите трябва да бъдат наблюдавани./Zdrave.to

Публикувана на
26 Юни 2023 година