Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Чуете ли, че ПП предлагат човек, бягайте далеч

Кирил Петков е много готин. Обичам точно той да говори, че нацията трябва да е образована. Обичам да прави „тънки превръзки“, които само великолепно образовани хора могат да схванат! Върна се от САЩ и взе кампанията в свои ръце – общност, отбор, сглобяване, веселяшки оптимизъм, готови са да спечелят, ченгеджийските номера нямат шанс и пр. Кирил Петков е най-добрата емблема на кампанията на ПП-тата.
Калина АНДРОЛОВА

Активен, иновативен, ама много иновативен, обратнопропорционален на действителността. Абе, забавлява ме. Винаги въвежда огромни празноти, върху които твърдо стъпва, за да подскочи нагоре. Остава някъде във въздуха, после пада със страшен трясък, но го изправят някакви невидими точно „ченгеджийски номера“ (една алчна група спонсори) и съвсем скоро всичко се повтаря (до последната превръзка).
Гледах скоро и някакво интервю с Васил Терзиев, който казва, че не всяка структура на ДС била мракобесна. Колкото повече говори този човек, по-лошо става. Объркано безредие и шумово смущение. Възможно е да е добър в работата, с която се занимава, вероятно е така, но този човек за политик не става. Терзиев много ми прилича на Кирил Петков, порой от фантасмагории-клишета.
Всъщност никога за тези трийсет години не е имало кандидат за висока държавно-административна или политическа позиция, който да е бил по-свързан семейно-държавно-исторически с ДС от Васил Терзиев. Имало е хора, които са били офицери, и чиито родители са били офицери от секретните служби на комунистическа България. Имало е хора, на които само бащата или майката са били част от ДС, а синчето или дъщеричката са били само привилегировани. Но не е имало кандидат, на когото целият род да е във висшия ръководен състав на ДС, и който да е изведен с фанфари в публичното пространство именно от най-непримиримата към комунизма и ДС прослойка, НПО-мрежите и кръговете около „Капитал“.
Този парадокс, този виц, това смазващо несъответствие сразява съзнанието на всеки човек, който е нормален наблюдател на ситуацията в България. Това наистина звучи немислимо и, признавам си, е свръх въздействащо. Последното прегрупиране през Терзиев мина всяка граница на приличието.
Но дори това не е най-лошото. Макар че е поразително по своите параметри. Най-лошото е, че човекът не става! Личи му по плоските фрази, които употребява, когато говори по политически и градоустройствени теми.
Аман от бройлер-машината на ПП! Чуете ли някога, че ПП предлагат човек, бягайте далеч.
И накрая за капак, редакторите по сайтовете, като сваляли интервюто на Терзиев написали БангладеЖ с буквата „ж“. Направо е за окайване тази държава. Може би някакви по-велики от България сили, които си разделят света, са решили да я ликвидират за кратко време. Достатъчно е да гледаш едно-единствено интервю с Васил Терзиев, за да приключиш с него.афера, със съкращение, заглавието на Пловдивмедия

Публикувана на
12 Септември 2023 година