Новина от категория България
Архив на публикациите

Пълен блокаж

Общонационалният протест за спасяване на българското земеделие започва. Ключови точки в страната ще бъдат блокирани. В Югоизточна България блокади ще има на кръговото кръстовище на Ахелой, пътят Варна и при детелината Сливен-Ямбол. В Южна централна България протестите са край с. Труд, Стара Загора, детелината на път I5 (Стара Загора-Хасково) и I-8 (Пловдив-Свиленград).
В Североизточна България блокади ще има край Кардам, Дуранкулак, кръговото на Балчик, Карапелит, Тутракан, Разград, Шумен и Силистра. В Северна централна България - край детелината на с. Ясен на главен път Плевен-Русе, граничния пункт Дунав мост-Русе, началото на автомагистрала Хемус (посока ВарнаСофия), с. Горна Студена;
В Северозападна България - Бяла Слатина, Дунав мост-Видин, път (Е79) между с. Крапчене и Монтана; В Югозападна България - Кюстендил , Радомир, Земен – Лобош, Ковачевци-Лобош, Сапарева баня, Дупница - с. Пиперево, Перник, Брезник. Блокади ще има край Кресна, както и по пътя Драгоман-Калотин.
От Димитровградското село Ябълково ще тръгне част от земеделската техника, която ще блокира две точки в Хасковско. При Кресна зеленчукопроизводители, животновъди и лозари затвориха пътя за Гърция. Фермери блокираха границата с Румъния при Кардам. Освен зърнопроизводители има и пчелари.
Във вторник протестите ще се преместят пред Министерски съвет в София. От Българския фермерски съюз призоваха за провеждането на мирен протест и земеделските производители да не се поддават на провокации.

Публикувана на
18 Септември 2023 година