Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Адвокатка се отказа да е независим кандидат за кмет

Обявилата се за независим кандидат за кмет на Пловдив адвокат Тони Стойчева е променила решението си. Във Фейсбук тя обяви, че е приела предложението на „Продължаваме промяната - Демократична България” да бъде кандидат за район „Западен”.Тя мотивира решението си, че предвид ситуацията в града, има повече шансове да спечели изборите в „Западен”, отколкото да се бори сама за кмет на Голяма община.
Ето и целия пост:
Скъпи приятели и съмишленици,
искрено ви благодаря за невероятната подкрепа, която получих в последните месеци откакто обявих кандидатурата си! Вашата гражданска енергия и енстусиазъм ми дадоха още повече надежда, че градът ни има възможност да тръгне в нова, по-добра посока.
И макар да оставам вярна на идеята за гражданска, независима кандидатура за кмет на град Пловдив, кампанията досега ми показа, че e изключително трудно самостоятелно да постигна резултатите, които желаем. Свидетели сме на обединения, създадени, за да запазят статуквото на досегашния стил на управление, разпределяне на обществените ресурси и запазване на властта. Винаги съм вярвала, че хората трябва да работят заедно, да се обединяват в името на обща цел, загърбвайки дребни или незначителни различия, да работят като екип за постигането й. Така направихме в битката За Парка, в която застанахме хора с различни политически пристрастия, интереси, професии и виждания, но обединени от обща цел – да спрем застрояването върху огромна зелена площ, жизненоважна за града ни.
Ето защо, преценяйки шансовете си за успех и с желание да оправдая очакванията на всички, които изразиха подкрепа към мен, реших да се кандидатирам за кмет на района, в който живея, и чиито проблеми познавам от първа ръка – “Западен”. За това решение получих подкрепа от Продължаваме промяната - Демократична България. Това означава, че ще имам реалната възможност да бъда кмет на района, в който живея и ще мога да работя за това да живеем в по-добър град. Отказвам се от битката за кмет на Пловдив, но не означава, че се отказвам от борбата за Пловдив, своята независимост и вяра, че с много работа и взаимни усилия можем да сбъдем града на мечтите си.

Публикувана на
18 Септември 2023 година