Новина от категория България
Архив на публикациите

Краси Стойчев от „Трон“ ще е кандидат-кмет за София

"Партия на Зелените" с председател Валентин Симов ще издигне за кмет на София основателя на първия мобилен оператор "Мобилтел" Красимир Стойчев. Създателят на групировката "Трон" и участник в сдружението на едрия бизнес Г-13 заедно с убития шеф на "Мултигруп" Илия Павлов днес се занимава с производство на зелена енергия, уточняват от партията.
Стойчев беше популярно лице в медиите през 90-те години на ХХ век и началото на XXI и като издател вестниците "Стандарт" и "7 дни спорт", с участието си във фалиралата "Капиталбанк", а по-късно със създаването на "Макс телеком".
Бил е обявен като сътрудник на комунистическата "Държавна сигурност" от Комисията по досиетата.
Кандидатурата на Стойчев се издига съвместно от "Партия на Зелените" и гражданска платформа "Власт в Хората" - политическия проект на Стойчев.
За последно Стойчев се появи в медиите, когато името му се изскочи в прочутия списък, открит в дома на Атанас Бобоков. До името му е записана цифрата 40 милиона.
Според Краси покойният оръжеен бос Младен Мутафчийскиму предложил "да се направи холдингова структура", която да устои на нахлуването в родния пазар на европейски компании след присъединяването на България към ЕС. Това е причината името му да се свързва с Бобокови.лупа

Публикувана на
19 Септември 2023 година