Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Скандал на Главната заради бездомни животни

Пловдивчанин и служители на "Общинска охрана" спретнаха страхотен скандал на Главната. Поводът бил храненето на бездомни животни. Мъжът, който влязъл в словесна битка, е доброволец в организация за защита на животните.
"Той е бил притесняван и заплашван от охранители, че ще бъде глобен, ако храни бездомни животни. Въпросните, по негови думи, са извикали служител на полицията, който пък го е предупредил, че ще бъде арестуван за 24 часа и ще му бъде съставен акт в размер на 500 лв., ако продължи да го прави! Илиян е представил документ за самоличност, но служителите отказаха да му се легитимират,както и да разговарят с нас по телефона", обясняват от организацията.
По думите им е подаден сигнал за случилото се в полицията, за да се извърши проверка по случая.
"Никой не може да ви санкционира, ако храните бездобни животни, стига да не замърсявате мястото, на което го правите! Всякакви подобни наредби на общините, ако има такива, противоречат със законите. Също така не може да бъдете сглобени, че снимате държавен служител на обществено място, особено в момент, в който изпълнява служебните си задължения! Длъжни са и да ви представят служебен документ, с който да ви се лигитимират при подобна проверка на вашите документи за самоличност", предупреждават от организацията./марица

Публикувана на
23 Септември 2023 година