Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Тъжен ден в „Тракия“, загубиха кмета си, радостен ден за Пловдив, научиха кой ще им е кмет

Днес е тъжен ден за жителите на район „Тракия“. Загубиха кмета си. Радостен ден за повечето пловдивчани. Разбраха кой ще им е кметът. Това стана след като Бойко Борисов дойде на крака в Пловдив и обяви кандидатурата на Костадин Димитров за градоначалник.

Динко ПЕТКОВ
„Заслужи си Коцето новата нашивка! Време му беше да го произведат генерал. Оправен е, такъв кмет сега е нужен на Пловдив!“, коментира инженер в Кършияка.
„Вече щях да си лея куршум. Получих уплах. Толкова се бави Бойко, че си помислих, че ще посочи Данито!“, плюе си в пазвата инкасаторка от Кючука.
„Не знам как ще реагират в „Тракия“. Нищо чудно да направят жива верига и да не му позволят да излезе от районното кметство. Пасна им на тракийци. Изпуснаха питомното, сега ще гонят дивото!“, злорадства противник на ГЕРБ в комплекс „Христо Смирненски“.
Новатата за номинирането на Костадин Димитров Бойко Борисов я обяви на брифинг от централата на ГЕРБ в Пловдив. Това стана два дни преди 26 септември, когато е последния ден за регистриране на кандидат-кметове.
"Гарантирам, че при едни добри резултати това, че участваме в сглобката, ще ни даде възможност максимум да оказваме влияние и да помагаме на град Пловдив, общината има нужда от дофинансиране, особено след ротацията", заяви той и добави:"Искам да изброя направеното в Пловдив от ГЕРБ. Да започна от училища, сгради, в Асеновград - пречиствателна станция. Нямахте и спортна зала пред нас. Има с какво да сравнявате. През последните 3 години нищо - нищо. Партиите, които се явяват сега и дават заявка за управление на държавата, сега искат да управляват Пловдив. Има с какво да сравнявате - с последните три години. Ако искате в Пловдив да става това, каквото става в държавата, вие си решавате. За последните три години за Пловдив няма нищо. Не една, не две години, а цели три".
ГЕРБ представи кандидатите си за районни кметове за предстоящите местни избори, като уточни, че "бавно и плавно" в партията става смяната на поколенията.За район "Централен" - Георги Стаменов
За район "Тракия" - Георги Гатев
За район "Западен" - Ангел Славов
За район "Южен" - Атанас Кунчев
За район "Северен" - Илиян Лалев
За район "Източен" - Емил Русинов
На днешната пресконференция присъстваха и доскорошният областен председател на ГЕРБ - Пловдив град Иван Тотев и сегашният Димитър Колев. Дойде и независимият общински съветник Слави Георгиев, който е под номер 9 в листата на ГЕРБ от гражданска квота. Още с пристигането си Бойко Борисов се поздрави с Костадин Димитров и Иван Тотев.

Кой е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив?

Костадин ДИМИТРОВ е роден на 5 юни 1975 г. в Пловдив. Завършил е математика в ПУ “Паисий Хилендарски”. Работил е в частния сектор. Вицепрезидент е на Българската федерация по таекуон-до ITF. Дългогодишен треньор и спортист.
Бил е шест месеца зам.-кмет на район “Централен”, а от ноември 2011 г. е кмет на “Тракия”. На местните избори през есента на 2019 година спечели трети мандат на първи тур. Семеен, с две деца.


Ето какво казва кандидат-кметът на Пловдив: "Благодаря на генерал Борисов за доверието. Следвам го 17 години. Благодаря на членовете на партията от Пловдив, които ми гласуват доверие. Радвам се, че съм допринесъл за прекрасните взаимоотношения между жителите на „Тракия“ и съм помогнал да се случи магията на добросъседството“
• Насочихме усилията си тази година в микрорайон А7 – асфалтирахме улици, изградихме нови тротоари, паркинги и алеи пред блокове №№.96, 84,82
• Направихме уникално игрище за баскетбол, футбол и хандбал до бл. 217, изгражда се нова детска градина до бл. 126
• Фестивалите в парковете „Лаута“ и „2019“ се превръщат в традиция, създадохме инициативата „Пейка с послание“ и вече са монтирани над 400 пейки с уникални текстове в района
• Засадихме близо 500 дръвчета в парк „Кан Крум“, а нова детска площадка с най-големия въжен тролей събира много малчугани
• 2023-а е знакова за района и ще организираме поредица от събития под мотото „50 години „Тракия“, започваме още в понеделник със среща с Христо Стоичков
• Реката, тепетата, Пощата са само част от проблемите в Пловдив, които трябва да бъдат решени
Лидерът на ГЕРБ пък го описа така: "На пръв поглед един тих и мълчалив човек, достоен, който много добре работи".

Публикувана на
24 Септември 2023 година