Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Долу ръцете от Манол Пейков! Не посягайте на новия Месия на Пловдив!

„На оружие, пловдивчани!“. Кой с каквото има под ръка, да тръгнем към София. Всеки, който има честта да се смята за „майничка“ или „айляк“, да се чувства мобилизиран и да се яви на сборния пункт пред Министерството на културата в 12 часа на 30 септември.
Динко ПЕТКОВ

Да разтурим позорното сборище, под формата на протест, което са замислили хулителите на символичното лице на днешен Пловдив – Манол Пейков. Инициирани от представящи се за наследници на писателя Димитър Талев. Щели да го питат какво се случва с парите, събрани още през април през фондацията му от дарения в размер на 200 000 лв.
Служебното правителство на Гълъб Донев, с решение номер 421 от 2 юни 2023 година, даде съгласие за закупуването на къщата на класика в северномакедонския град Прилеп. Натовариха Министерството на културата и други държавни институции да работят по казуса. Почти 4 месеца вече реални действия не са осъществени, негодуват от родата на Димитър Талев.
Щом правителството се е наело да се закупи къщата, а се бездейства, защо тогава не се протестира под прозорците на бившия служебен премиер. На „Дондуков“ 1, нали в момента там е на заплата като президентски съветник?
Значи взимаш решение за къщата, представяш се колко си загрижен за опазването й, ама се правиш на разсеян кой ще плаща. „Оставиха ни без бюджет, ръцете ни са вързани!“, сигурно ще гугука Гълъб Донев.
И какво се случи? Пак опряха до Манол Пейков. Той да плаща.
Декларираха пълна подкрепа за Украйна. Когато обаче украинците останаха без ток, „гълъбарите“ пак вдигнаха ръце. Намеси се Манол Пейков. Като един народен будител започна да събира пари за генератори. Събра ги. Занесе ги лично на каращите на свещи нови братушки.
Благодарност, нулева! Захапаха го стръвно. Щели да го питат какво става с 200-те хиляди лева, които е събрал онлайн. Сигурно са приготвили и кръста, на който да го разпънат.
И какво сега? Пловдивчани ще си траят ли за предстоящата саморазправа с техния кумир!?
Хайде, преглътнахме, че София се възползва от Съединението и най-нагло отне правото на Пловдив да е столицата на Обединена Българи. Видя се докъде я докараха, днес да разчитат на Хекимян да я оправя. Няма да понесем обаче, да посягат на съвременния символ на града – Манол Пейков. Още не можем да преживеем, че от София ни лишиха да имаме най-после читав кмет. Пренебрегнаха желанието на цял Пловдив кой да е кандидат за градоначалник, лишавайки ни от очаквания ни Златен мандат, ако кметуваше Манол Пейков.
Гордеем се, че Мъжът на годината е той. А позволяваме да се гаврят с него разни „късопишковци“, тоест четящи само къси букви. Да сочат с нагъл пръст Манол Пейков - „Дългопишковец №1“ на Републиката, тоест четящ единствено с високи букви. Създателят на новата ни евроатлантическа писменост – шльокавицата.
Организаторите на протеста на 30 септември омаскаряват най-видния в момента пловдивчанин, злословейки:
Народният представител Манол Пейков, който още през април месец събра ДАРЕНИЯ (около 200 000 лева, каквато е и обявената цена на къщата) с цел закупуването на къщата от фондацията му “Манол Пейков и приятели”, бездейства абсолютно неоправдано от всяка гледна точка, включително и от юридическа. Вече 6 месеца той не предприема действия за покупко-продажбата, а обвинява нереалистично македонската страна за забавянията. Подобно забавяне според юристи е невъзможно, а пречки за такава частна сделка практически не съществуват. За подобна сделка са нужни максимум 2 седмици, а не 6 месеца.“.
Безобразиено им достига до едва ли не закана:
Незабавно Манол Пейков да посочи конкретно какъв точно е административният проблем, който усложнява покупко -продажбата. Публично и чрез документи, а не чрез статуси във Фейсбук.
Да посочи каква е събраната досега сума за тези 6 месеца за къщата, защото със сигурност тя се е увеличила за посочения период.
Да дари събраните средства на държавата, ако са ѝ нужни, за закупуването или ремонта на къщата. Най-доброто решение е къщата да бъде държавна собственост. Закупуването ѝ от частна фондация ѝ отрежда твърде несигурно и нестабилно бъдеще.“.
Чакайте, бе? Да не сте събирали вие тези пари, че ще искате сметка за тях! Че и протест ще правите!
Гърневски, спиш ли? ДБ под тепетата какво дремете! Будните пловдивчани, къде сте? Ай сиктир, за някакви си 200 бона ще кепазят наш Манол. Той за такива жълти стотинки да ги види на улицата, няма да се наведе!

Публикувана на
26 Септември 2023 година