Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Жълто и черно ни състаряват

Всички искаме да изглеждаме млади и стилни. Много хора смятат, че ефектът от отслабването или подмладяването може да се постигне само с помощта на специален стил и дължина на дрехата. Ето защо рядко обръщат внимание на цветовите нюанси на облеклото.
Оказва се, че има цял списък от цветове, които са строго противопоказани за тези, които се страхуват да добавят допълнителни години към себе си. Той включва горчица, маслина, жълто и... черно! Трудно е да се повярва, че най-елегантният и строг цвят в света всъщност е “троянски кон”, но така твърди британската стилистка Мелиса Лунд.
Любимият цвят на Одри Хепбърн наистина ни състарява. Според модния експерт това се дължи на факта, че с напредването на възрастта цветът на косата, кожата и очите става по-светъл. Следователно носенето на черно е напълно неподходящо.
“Черният цвят създава сенки върху лицето, което прави признаците на стареене, включително торбичките под очите, по-видими. Ще изглеждате уморени и по-стари от възрастта си”, казва Лунд пред английския вестник Express.
Тя съветва жените над 50 години да подбират по-внимателно цветовете на дрехите си, за да изглеждат визуално по-млади. Например, избягвайте тъмнокафявите дрехи, особено в горната част на облеклото, близо до лицето. Ако много държите на този цвят, избирайте по-светлите му нюанси - млечен шоколад, карамел, или го носете на поли и панталони.
Стилистката препоръчва да премахнете обувките на високи токчета от гардероба си, тъй като на тази възраст е необходимо да се грижите за здравето на краката. Освен това високите токчета, за съжаление, са като отчаян опит да изглеждате по-млади. Лунд отбелязва, че има начини да изглеждате много елегантни без риск да си счупите краката: с подметка-танк или широки токчета.труд

Публикувана на
26 Септември 2023 година