Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Как сте в работата

Овен
Уверени и енергични

Овните са смели, уверени, решителни, страстни и енергични. Родени са да бъдат лидери. Не им липсват новаторски идеи, ясни и категорични са, когато ги представят на другите. Обичат динамичната работа и постоянното движение. Строгите процедури и правила на работното място не ги привличат. Предпочитат да са свободни и да приспособят собствения си начин за изпълнение на задачите. Импулсивни са и често избухват, но бързо им минава и продължават с работата си. Тяхното нетърпение може да наруши плановете им и взаимоотношенията с другите. Ако имате нужда от вдъхновение, качествен и енергичен разговор, както и реализиране на нов проект с някого, Овните са идеални за това.
Телец
Отговорни и практични

Телците са търпеливи, отговорни и практични. Ценят изключително много сигурността и стабилността на работното място. Те са надеждни и когато обещаят да свършат нещо, няма съмнение, че ще го направят. Обичат естетически красивите неща и им е приятно да се трудят в удобна и красива среда. Хедонизмът и храната са техните силни страни, така че сладкиши, закуски и вкусно кафе ще ги направят щастливи и ще им дадат мотивационен тласък да работят още по-ефективно. Членовете на тази зодия имат отличен вкус, чувство за лукс и сигурност и винаги се стремят да намерят възможно най-добрите ресурси и материали. Работят добре под напрежение и всичко, което искат, е да вярвате в тях.
Близнаци
Нерешителни и любопитни

Членовете на тази зодия са любопитни, адаптивни и многостранни. При Близнаците откритата и ясна комуникация е на първо място. Държат се различно в различни ситуации, но това е поради тяхната адаптивност. Общителни и интелектуални, те процъфтяват, когато могат да предават информация напред-назад. Царе са на „малките разговори“ и непринуденото общуване и затова са от голяма полза при създаването и по-късно поддържането на спокоен разговор в офиса. Социалното стимулиране е допълнителна мотивация за тях в работата, обичат да ги хвалят. Слабостите на Близнаците са непостоянството и нерешителността, въпреки че грижата за детайлите също не е тяхната силна страна.
Рак
Лоялни и убедителни

Раците са лоялни, убедителни и богати на въображение. Обръщат голямо внимание на емоциите на другите, което ги прави грижовни колеги. Чувстват се добре в работата си, когато могат да помогнат и да окажат положително влияние върху нечий живот. Това ги прави страхотни мениджъри, защото тяхната емпатична природа ги насърчава да подкрепят, хвалят и празнуват успехите на своя екип. Въпреки че винаги можете да разчитате на Раците, не го правете твърде често, защото ако прекрачите границата, ще се отдръпнат. Не обичат динамиката и промените в бизнеса. За тях е важно да имат ясен списък с приоритети, които трябва да реализират, както и приходите да са стабилни.
Лъв
Непреклонни и остроумни

Лъвовете са щедри, креативни и остроумни. Те се радват на енергията на другите и имат умението да пренасят своя ентусиазъм на работното място. Обичат да изпъкват, така че изнасянето на презентации или публичните изказвания за тях е фасулска работа. Падат си по неформалния подход, затова очаквайте да вложат малко хумор в работата си. Това поведение ги поддържа продуктивни и мотивирани. Когато са залети от творческа вълна, те лесно вдъхновят другите да дадат най-доброто от себе си. Разпознаваемостта е техният таен знак и единственото, което искат, е да се чувстват забелязани и публично похвалени. Слабостите им са арогантното им отношение и непреклонността.
Дева
Аналитични и срамежливи

Членовете на тази зодия са аналитични, много усърдни и практични. Въпреки че не им липсва трудолюбие и интелигентност, те често мислят твърде много, тревожат се и подлагат на съмнение действията си. Понякога са критични към другите. Те се радват да имат нещо материално, което да покажат като резултат от усилията си. Аналитичността е това, което им дава опората да наблюдават и организират перфектно и най-малките детайли и да държат всичко под контрол. Ако трябва да се решават проблеми, Девите обичат това да се случва в екип. Те могат да приемат критиката присърце, затова внимавайте какви думи използвате. Слабостите им са прекалената срамежливост и перфекционизъм.
Везни
Амбициозни и справедливи

Известно е, че Везните ценят справедливостта и баланса. Те са безпристрастни и много справедливи. Обичат да работят в естетически издържана, чиста и приятна среда. Що се отнася до колегиалността, Везните са социално интелигентни и много бързо разпознават хората, отлично оценяват бизнес партньорите, колегите и искреното приятелство. Готови са да преговарят до краен предел, за да гарантират, че условията са справедливи и честни. Много са мили и обичат да угаждат на другите, но когато почувстват, че се възползват от тях, бързо променят поведението си. Работят най-добре, когато ролите са ясно разделени. Не подценявайте техния състезателен дух и амбиция.
Скорпион
Изобретателни и решителни

Скорпионите са смели, страстни, изобретателни и решителни. Каквото поискат, те го постигат. Справят се отлично в трудни и предизвикателни ситуации, защото ги виждат като възможност за растеж и развитие. Не обичат да работят в прекалено шумна и динамична среда. Когато имат задача за решаване, се нуждаят от малко време, за да навлязат в проблема с цялата нова информация, а спокойствието и тишината правят чудеса за тяхната продуктивност. Не бъдете скептични относно работата им, защото въпреки че може да не харесвате странното им чувство за хумор и потайност, те са много отдадени на работата си, отлично решават проблеми и са чудесни в създаването на нови стратегии.
Стрелец
Лекомислени и директн
и
Стрелците са щедри и директни. Те са големи оптимисти, често авантюристи и винаги готови за действие. Понякога обаче прекаляват, така че вместо да си свършат работата, се отдават на забавления. Винаги търсят нови източници на знания, които могат да адаптират към себе си и информацията, която вече притежават. Те са отлични популяризатори и посланици на марка или компания, защото излъчват автентично, заразително вълнение за всичко, което им харесва. Високо ценят честността и винаги са готови да чуят открита и разумна критика. Внасят свеж поглед върху работните задачи в бизнес средата със задължителния смях и шеги. Слабостите им са нетърпението и лекомислието.
Козирог
Ефективни и дисциплинарни

Ефективността е другото име за Козирозите. Винаги можете да разчитате на тях, защото са отговорни и задълбочени. Представителите на тази зодия ценят стабилността и реда и не се вълнуват, когато са в напрегната и затруднена ситуация. Ако ви се струва, че се държат като всезнайковци и че винаги са прави, не ги обвинявайте, защото рядко застават зад думите си, ако не са 100% сигурни, че са прави. Това е най-амбициозният знак и обикновено стреля високо. Ето защо те имат вродена способност да ръководят и управляват и се чувстват много сигурни и удобни на високи позиции. Синоним на тази зодия е дисциплината, така че бъдете сигурни, че всяка работа ще бъде свършена в срок.
Водолей
Оригинални и непримирими

Водолеите са независими и оригинални, затова знаят как да се изолират от другите и да работят за себе си. Те процъфтяват най-добре, когато имат рутина и контрол над работния процес. Въпреки че са независими, функционират най-добре в среда с много хора, където могат да общуват и създават нови запознанства. Имат нужда от интелектуална стимулация, за да бъдат максимално мотивирани и продуктивни. Запознаването с хора им се отдава лесно и имат естествен талант да изграждат добър екип. Винаги са технологично осведомени и гледат напред. Слабите им страни са техният темперамент и непримиримост. Не обичат да ги пренебрегват в службата, затова им е нужен списък със задачи.
Риби
Състрадателни и артистични

Рибите са състрадателни и нежни, артистични, но много мъдри. В работата, както и в живота, те слушат предимно интуицията си. Винаги са готови да дадат необичайни идеи. Те са много гъвкави и адаптивни и обичат да намират начини да помогнат на хората около тях. Спазването на крайните срокове не е силната им страна, което не означава, че няма да завършат работата. Те не обичат задачите да се изпълняват отново и отново, така че отделят повече време за работа, само за да са сигурни, че ще бъде с високо качество. Ако понякога ви се струва, че главата им е в облаците, значи мислят и създават нови творчески идеи. Рибите се влияят от работната среда и не понасят скандали и клюки в офиса.

Публикувана на
26 Септември 2023 година