Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Зико направи първа копка за сбогом

"Правя последна копка за този мандат, но има много време напред, нищо не се знае", каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.
Той откри строежа на две спортни зали, които са в район "Западен" и каза, че това е било мечтата му още като кмет на този район.
До 22 месеца залите за волейбол, баскетбол и хандбал ще бъдат завършени и ще се ползват само за тренировки на отборите, каза още Димитров.
Общата стойност на двете спортни зали е над 6,8 млн. лева. Парите за строителството до края на тази година са осигурени, и те са 2.7 млн. лева.
Плащанията по договор са разпределение в три бюджетни години, стойността 6,8 млн. лева, е без ДДС. Отделно има допълнително средства за надзор и проектиране.
Две зали ще са свързани с топла връзка, 2200 кв. м е застроената площ. В залата ще има 70 места за седящи и отделно 41 паркоместа на паркинга.
"Това не са спортни зали за официални срещи, затова няма много седящи места", обясни заместник-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков. "Но ще има възможност да се закупят допълнителни подвижни седалки, ако отборите искат да се правят първенства", уточни Титюков. Той допълни, че спортната зала на бул. "Дунав" ще бъде завършена до края на октомври.

Публикувана на
26 Септември 2023 година