Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Защо Дани Каназирева няма да се кандидатира за кмет

Не си спомням някой да се е отказвал от политиката в момент, когато има подкрепа и доверие. Това обаче при мен ще се случи, обяви Дани Каназирева. Тя уточни, че няма да участва с листа за общинския съвет от нейната формация "Съюз за Пловдив".
"Тази кръчмарска сметка не е за мен. Макар че с подкрепата, която имам в момента, можехме да разчитаме на определен брой съветници. Но да чувам: "Ето, тя не е кандидат за кмет, а сега иска да е съветник. Не, няма да направим такова нещо", обясни Каназирева.
Тя не скри, че е била един от вариантите за кандидат-кмет на Пловдив от ГЕРБ. "Давах си сметка какво предстои пред новия кмет с оглед състоянието на общината. Никога не съм действала на всяка цена. В повечето години сме били в опозиция", допълни бившата областна управителка.
Но не скри, че до последно се е надявала. "На тези избори бях твърдо решена, ако съм кандидат за кмет, да бъдем със сериозна подкрепа и шанс да спечелим. До последно се обсъждаше моето име. Имам изключителни отношения с Бойко Борисов.
Изборът кандидатът на ГЕРБ да е Костадин Димитров е логичен и разумен. Той е районен кмет с доверие, ползва се с подкрепата на партийната структура, както и на бившия координатор Иван Тотев", допълни Каназирева.
Според нея човек трябва да умее да направи крачка назад, за да може после да направи две напред.
"В тази кампания, която се очертава доста вяла, има двама-трима кандидати с шанс. Всички останали са хора, които се опитват да се докопат до парче от баницата.
Ние няма да постъпим така", коментира Евелин Парасков от "Съюз за Пловдив". Той декларира, че по никакъв начин партията няма да остане встрани от обществения живот и ще стимулира своите избиратели да отидат да гласуват.

Публикувана на
26 Септември 2023 година