Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Майко мила, и зам.-кметът по транспорта ще се напъва да управлява Пловдив!

Автобусите на градския транспорт се очаква да бъдат окичени като за сватба от 29 септември. Опасани с разноцветни ленти, с пъстри балончета, ухаещи на китки. Ще бъдат облепени с плакатите на досегашния зам.-кмет по транспорта Тодор Чонов. И той ще е барабар Петко с кандидат-кметовете на Пловдив.
Динко ПЕТКОВ

Злобарите веднага се обаждат: „Майко, мила и Той ли?“, плюейки, че никога градският транспорт не е бил толкова забатачен, отколкото последните през четири години. Натъртвайки, че именно Чонов е бил ресорният виновник за хаоса с обществения транспорт под тепетата.
„Айде, сега на Чонов, като му сложат още една нашивка на зам.-кметското му рамо, произвеждайки го за градоначалник, ще дойде Великдена на ползващите с риск за здравето и живота си градските автобуси. „Градският транспорт возскресе!“, ще поздравяват пловдивчани. „С Чонов воистина воскресе!“, ще им отвръщат.
„Изберем ли го за кмет, Чонов ще им свие сърмите на превозвачите. Няма да има повече тинтири-минтири от тях, оправдавайки се, че международното положение е виновно, за да е такова дереджето с обслужваните линии.“, ще се радват избирателите.
„Ох, баби, дай боже Чонов да кметува, че и ние да видим бял ден. Сега се качвам един ден по-рано на „двайсетицата“, за да стигна навреме до пощата да си взема пенсийката!“, обнадеждена е пенсионерка от Кючука.
„Ще гласувам с колкото ръце имам за Тодор Чонов. Ако трябва и с краката. Само на него разчитам. Лятото, като взема някой автобус, няма да после да сляза полужив. А зимата да съм все едно бил във фризера!“, коментира старшина Пенчев от ЖР „Тракия“.
„Познавам Чонов лично. Веднъж пътувах с него в автобус № 4. Вдигна голям скандал на шофьора, че не вози чували с картофи. Разбрах, че по обед обикалял с градските автобуси. Не си поплювал, ако види, че упражняват тормоз над пътниците. Натиквал виновните в миши дупки!“, хвали го собственик на ресторант, пътуващ редовно по линия 21.
По изтекла, но непотвърдена информация, още на първия ден, след като влезе в кметския си кабинет, Тодор Чонов смятал да подпише заповед за революционна промяна в обслужването с градския транспорт. Това нямало да го има никъде по света. В момента всеки си плаща левче в автобусите. Вече ще е обратно. Кондукторът или шофьорът на всеки пътник ще му заплащат по едно левче. Тази социална революция в транспорта ще бъде компенсирана от общинския бюджет. Ако, да речем, си закъсал и ти трябва някой лев за хляб и кренвирши, например, няма проблем. Качваш се няколко пъти на автобус от градския транспорт и пътуваш, докато събереш нужната ти сума.
„Е, как да не си пуснеш бюлетината за кандитат-новатор в градския транспорт. Дай боже да си кажем „Транспорт воскресе!“.“, стискат палци изстрадалите транспортно пловдивчани.

Публикувана на
27 Септември 2023 година