Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Марги Хранова продава хамбургери, за да свързва двата края

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в семейната хазна. 71-годишната певица получава под минималната за страната пенсия, но има и временна премия от 500 лв. от Министерството на културата, която ще изтече през февруари догодина.
Само преди няколко седмици Марги, мъжът ѝ и синовете ѝ са решили да открият малко заведение за бързо хранене, което се намира в столичния квартал „Красна поляна“, където те от години имат картинг писта. Асортиментът на заведението е основно хамбургери, салати и палачинки. Тъй като в момента нямали постоянен работник, се редували да помагат всички от семейството. Хранова обаче пусна обява, за да си намерят човек, когото да назначат на трудов договор. Певицата предлага месечно възнаграждение между 1600 и 1900 лв. чисто, работа на смени два на два и позитивна работна среда. Изискванията са човекът да бъде отговорен, енергичен, сериозен, да има добра комуникация с клиентите и да спазва санитарно-хигиенните условия за работа.
Освен в семейния бизнес и на концертната сцена Хранова е получава по някой лев от военните. Още преди години тя успяла да се уреди като солистка в Ансамбъла на въоръжените сили. . Неин колега в ансамбъла е и Орлин Горанов. „Ходим си, репетираме си. За съжаление, нямаме почти никакви изяви, но правим репертоар“, споделя звездата.
Семейството на певицата има и голям кредит към банка, който нейният съпруг Кико изтегли преди време и дори заложи жилището им, за да създаде и финансира именно фамилния бизнес – картинг пистата. Поради тази причина естрадната звезда работела на няколко фронта, за да им стигат парите.
„Преди време не ме одобриха за персонална пенсия. Явно така е трябвало да стане. Аз не искам нещо на всяка цена, не съм толкова амбициозна.“, коментира финансовото си положение легендарната певица. За казуса с ниските пенсии в естрадата тя коментира: „От 1969 до 1979 г. изобщо няма никакви документи – дали са изгорели, дали са се изгубили, няма ги и не можаха да се намерят. А тогава беше нашата най-активна дейност в Концертна дирекция. Хонорарите сме си ги вземали, няма я документацията, че са ни плащали осигуровките. Всички от моето поколение сме засегнати от тази немарливост“, казва с възмущение изпълнителката на „Устрем“. /ретро

Публикувана на
28 Септември 2023 година