Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Готвят преврат срещу патриарх Неофит

Вътрешен преврат се готви срещу патриарх Неофит. Митрополити, с активното участие на политици и служби за сигурност, ще принудят дядо Неофит да се оттегли от поста, категорични са запознати с вътрешните борби в Българската православна църква.
Поводът са скандалите от последната седмица. Първо ДАНС изгони Васиан Змеев — архимандрита на Руската православна църква, който е наместник на московския патриарх Кирил у нас. След това служители на Елеонора Митрофанова заключиха храма „Св. Николай Мирликийски“ на жълтите павета, защото се оказа, че е собственост на руското посолство. До този момент всички бяха убедени, че тя е в диоцеза на Българската православна църква, пише „Филтър“, като се позова на източници в Светия синод.
Задълбочаването на конфликта в Украйна и подкрепата на властта в България за Зеленски ще се окажат решаващи за съдбата на патриарх Неофит, категорични са източниците. Духовното правителство на България е разцепено на лобита, които преливат в сложната геополитическа ситуация.
„Негово Светейшество избягва конфликти. Моли се за мир. Болен е, почти немощен, а хората около него вземат решенията“, разказва вътрешен човек за ситуацията с главата на Църквата. /народбг

Публикувана на
28 Септември 2023 година