Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Братя Аргирови със Стоичков в Пловдив

"Христо Стоичков е най-големият пропагандатор на България по света и наш приятел. Дойдохме де се видим с него и да го подкрепим в начинанието му при отварянето на негов магазин".
Това заявиха в Пловдив Благовест и Светослав Аргирови. Те бяха сред гостите на Камата, който откри в местен мол магазин за спортни стоки, носещ неговото име. Известните музиканти добавиха, че Стоичков е пример за младите хора и са горди, че имат дългогодишно приятелство с него. След това си купиха книгата му и футболни топки.
Сред първите, които уважиха прочутия футболист, беше неговият идол Петър Зехтински. Присъстваха бившите "канарчета" Георги Георгиев, Марин Бакалов, Трифон Пачев, Запрян Раков, Атанас Пашев, Славчо Хорозов и Костадин Костадинов, както и Иван Говедаров и Федя Миков от Локомотив (Пд). И волейболистки от Марица (Пд). Десетки фенове чакаха да се видят с носителя на "Златната топка" за 1994 г.
"Винаги съм казвал, че бате Петьо Зехтински е моят идол във футбола. Аз съм маричанин, исках много да играя в Ботев и Локо, но за съжаление не успях. С техните състезатели бяхме противници на терена, но си останахме приятели в живота", заяви Камата. /лупа

Публикувана на
28 Септември 2023 година