Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Незаменими!!! Все едно абонирани да бъдат общински съветници

Казват, че нямало незаменими хора. Може и да е така. Но не се отнася за Асеновград. Листата на ГЕРБ за общински съветници е доказателство, че има незаменими. Не знам колко гербери има в града, но явно всичко останало е шкарто, щом и този път ще вкарват досегашните муцуни в Общинския съвет.
Динко ПЕТКОВ
„Ами то за какво трябва да има нови избори, като ни предлагат старата стока, само народна пара да харчат. Пуска се един анекс към резултатите от предните избори и досегашните общинари си продължават. Тъкмо са свикнали да гласуват под команда, няма нужда от нови, тепърва да се учат как се гласува по инструкции на кмета Грудев!“, коментират в града на Чая.
№1 в листата, разбира се, е самият д-р Христо Грудев. Кой не разбра, че той е хванал Господ за шлифера. Така управлява два мандата, сякаш има нотариален акт, че Асеновград му е бащиния. Ако все пак някой реши да не гласува за него, да знае, че го очаква гарантирано място в ада. Известно е, че градоначалникът е биз бизе с игумена на Бачковския манастир. Денят му, вероятно, започна с позвъняване: „Добро утро, дядо Сионий! Как спа. Сънували пак ангели с крилца? Какво трябва днес да направя за твой хатър?“. Отсреща, сигурно, му отвръщат: „Кмете, моето момче, ти си знаеш, разбрали сме се с теб. Божието богу, останалото е наше, нали така!“.
Изобщо не са прави тези, които смятат, че Асеновград се управлява от шушумига, извинявайте за думата. Абсолютни клеветници. В цялата история на града никога не е имало по-личен градоначалник. След два мандата вече му е трудно да ходи изправен. Не защото непрекъснато е в превита поза пред когото трябва, а тъй като мъкне кръста с асевонградските проблеми. Горкият, жертва се за народа!!!
№2 е друг абсолютно незаменим –Петър Желязов Филипов. За него е песента „За кой ли път, за кой ли път!“. Той самият вече е забравил колко пъти подред е общински съветник. Май ще му е за пети. „Платил си е абонамента човек да бъде в Общинския съвет, какво да прави!, влизат му в положението избирателите. Човек с огромен житейски и общинарски опит. Бил още по Татово време в затвора. Там е изкарал, както се казва, цял университет. А като общинар, без да му се каже, знае какво иска от него кметът.
№3 и № 4 в листата на незаменимите са досегашните двама заместник-кметове Теньо и Петьо. Хвани единия, удари другия, хвалят ги.
№7 пък е Борислав Радославов. Старо ченге. Още от Татово време. За него се говори, че има не две, а три очи. Едното е специално да гледа някой от общинарите да не кривне от линията на кмета. Но не е вярно, ползва го и него да гледа къде какъв проблем има в града, че да направи предложение в Общинския съвет за отсраняването му.
№9 е с гарантирано постоянно присъствие по шуробаджанашки. Баджанак е на кмета. Толкова двамата са отдадени да работят за хората, че не им остава време да си седнат край булките си и да си кажат: „Баджо, айде наздраве!“.
Сред абонираните за Общинския съвет е № 10. Даскал. Други даскали в Асеновград няма, че да го сменят.
Много незаменима е № 14. Как да му кажеш, че този път няма да е в листата. Жена му е секретарката на кмета. Който влиза при него, първо минава през нейното КПП.
В другите градове се чудят и маят на кои този път да гласуват доверие за общински съветници. Така е, като си нямат абонамент за Общинския съвет.

Публикувана на
28 Септември 2023 година