Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Два крокодила и хипопотам забелязани в джунглата на река Марица

Бдителният гражданин Васил Въргалов, застрахователен агент от Кършияка, твърди, че е видял два крокодила и един хипопотам насред Пловдив. Засякъл ги в джунглата на Марица около Пешеходния мост. Нямал куража да се приближи до тях. Взел да им крещи: „Къш, къш!“, за да ги прогони навътре в гъстата гора, обрасла в коритото на реката.

Динко ПЕТКОВ


Никой, разбира се, не му повярвал, че в Марица има крокодили и хипопотам. Присмели му се, че това са врели-некипели. Даже го клъвнали дали не бил сигурен, че е видял жена си с тъщата и някоя от съседките.
Съжалявал, че му била изтощена батерията на мобилния телефон и не успял да ги заснеме. На следващия ден отново отишъл, да ги види там ли са. Нямало следа от тях. Предполага, че предния ден ги е подплащил и те са се заврели в речната джунгла.
Общинар, пожелал анонимност, тъй като се страхувал, че ще го обвинят за създаване на паника, потвърдил, че е възможно в Марица наистина да има крокодили и хипопотам.
„Точно когато започнаха да строят новата зооградина на Гребната база, бяхме натоварени да осигурим животни, че да обзаведат с тях зоопарка.“, разказва той. Случило се, че точно в тоя момент продавали на изгодна цена на едро нилски крокодили и на дребно един хипопотам. Купили ги. Пет малки крокодилчета. Кръстили ги на кмета и заместниците му. Хипопотамчето се оказало женско, било много сладко, затова го нарекли Мария Капон. Държали ги в едно полузастроено помещение. Осигурявайки по-големи легени с вода на всяко хайванче, че да се чувстват комфортно. Един ден обаче открили вратата им отворена. Нямало никаква следа от тях. В първия момент помислили, че ще ги намерят в близкия Гребан канал. Докарали водолази да ги търсят. Без успех. Решили, че са станали жертва на злосторници. Получили сигнал, че на пазара в Столипиново продавали съмнително месо. Пратили хора моментално. Те заварили само останала мръвка от някакво по-едро животно. Не било обаче с миризмата на хипопотамчето Мария Капон. А и човекът, който го продавал, заявил, че месото е от бивол, който е отглеждал на терасата в един от блоковете на Преспите.
Колкото и да изглежда фалшива новина за наличието на крокодили и хипопотам в Марица, от общината обезателно ще вземат превантивни мерки, за да не стане някой сакатлък. На първо време сигурно ще бъдат поставени предупредителни табели“ „Внимание, крокодили!“ и „Не дразнете хипопотама!“. Както и „Забранени селфитата!“. Според изтекла информация събирали будни граждани -доброволци, които да организират потеря в джунглата на Марица. Първо щели да преминат едномесечно обучение в някой национален парк на африканска държава. За да придобият умения в преследване на крокодили и хипопотами. А и на други стръвни зверове. Не се знаело в такава дълбока джунгла, каквато е в река Марица, дали не са се завъдели мечки, вълци, змии. Цялата операция се очаква да се финансира със средства, събрани в социалната мрежа от мастит пловдивски депутат, известен, че няма друг като него по тази линия.

Публикувана на
29 Септември 2023 година