Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Турска звезда си взе булка с български корени

Актьорът Мурат Юналмъш, познат от сериалите „Имало едно време в Чукурова“, „Лудо сърце“, „Земя, небе, любов“ и „Гюлджемал“, си взе булка с български корени - Албена Илиева (Нутие Акар).
Свидетели на тържеството на влюбената двойка, която е заедно от около три години, бяха мениджърът им Абдула Булут и близките им приятели Зафер Дюлгер и Суат Шарп. Роднини и приятели на семейството присъстваха на щастливото „да“. Церемонията се състоя в Истанбул.
Тази година актьорът Мурат Юналмъш изигра главната роля на Гюлджемал в едноименния драматичен сериал, в който негова партньорка е Мелис Сезин (Дерин от „Мрежа от лъжи“). Тук нейната героиня се казва Дева, а сюжетът традиционно тръгва от омраза, което се трансформира в страстна любов. Разбира се, феновете на „Вятърничав“, „Сезонът на черешите“ и „Любовта не разбира от думи“ ще разпознаят почерка на сценаристката Еда Тазкан. На 13 юли 2023 г. последният, тринадесети епизод, от този сериал беше излъчен по Fox TV.
Мурат Юналмъш е роден на 23 април 1981 г. в град Кайсери, разположен в Централна Турция в северното подножие на вулкана Ерджиес. Това е древен град и преди това е бил резиденция на кападокийските царе.
Мурат Юналмъш прекарва детството си в родния си град Кайсери, а гимназия завършва в Истанбул.
Славата на Мурат дойде покрай главната роля на Демир Яман в популярния драматичен сериал „Имало едно време в Чукурова/Bir Zamanlar Cukurova”, който приключи излъчването си на 16 юни 2022 г. На този ден беше пуснат последният 141-ви епизод по канала ATV. Мурат си тръгна от сериала по-рано - през 2021 г., в последния епизод на третия сезон.
Преди да се залюби с Албена, Мурат Юналмъш има един кратък брак – от 2011 до 2012 г. беше женен за колежката си Бирдже Акалай. Разведоха се заради натоварен снимачен график, дълги раздели и ревност.телеграф

Публикувана на
29 Септември 2023 година