Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Китайски бойци превземат Пловдив

“Магията на Китай“ е събитието, което стартира днес в 10.30 часа в Пловдив, в Център за китайски бойни изкуства, култура и традиции, на ул. „Райко Даскалов“ 72. То е за всички, които се интересуват от движение, самоотбрана, бойни изкуства, енергия, култура и калиграфия. Инициативата е с вход свободен.
Си Фу Станислав Багалев, Светла Кисьова, Димитър Тончев и Иван Динев са водещи и лектори. Програмата включва представяне на Ци Гун, китайската оздравителна гимнастика целяща възстановяване на енергийния баланс в организма и постигане на оздравителен ефект. Уъркшоп по калиграфия, с водещ Станислав Багалев. Димитър Тончев ще ни запознае с Тай Чи, една от най-известните древни китайски техники за движение, баланс и бойно изкуство.
Програмата продължава с уроци по Винг Чун и самоотбрана за деца и тийнейджъри. В ранните следобедни часове е отделено време и за литературно четене на китайски притчи, истории, разкази за деца и възрастни. В 15 часа стартира презентация на различни аспекти от китайската медицина, като акупресура, моксотерапия и вендузи, с водещ Светла Кисьова. Уроците по Винг Чун и самоотбрана за възрастни, също, са част от събитието в по-късните следобедни часове на съботния ден. "Магията на Китай" ще завърши с представяне на китайска чайна церемония – традиция, история и поднасяне, с водещ Светла Кисьова. Специални гости ще бъдат представители на Китайски културен индтитут - София.
Програмата по часове, може да видите във фейсбук страницата на събитието „Магията на Китай“.

Публикувана на
30 Септември 2023 година