Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Соросоидният Мъж на годината събрал над 3 600 000 лв. дарения, а нямал пари за счетоводител

Събрал бил соросоидният „мъж на годината“, Манол Пейков, повече 3 600 000 лева дарения, но нямал пари за счетоводител и затова не можел да даде своевременно пълен отчет за тези пари, твърди известният юрист и политик от Център за нова Европа Борислав Цеков.
Динко ПЕТКОВ

Ето какво още казва той на страницата си във фейсбук: Повтарям: събрал е три милиона и шестстотин хиляди лева от дарения, но няма пари за счетоводител. Как се пееше в онази чалга – „Пирамиди, фараони и балъци за милиони“.
„Пловдивмедия“ не знае дали Манол Пейков има счетоводител, както твърди Борислав Цеков. С майка си държат цяла печатница. Няма как тя да е без счетоводител. Напомняме обаче, че и наследниците на писателя Димитър Талев му търсят сметка за събрани онлайн пари. Те организират протест пред министерството на Културата заради бездействието на държавата по казуса с родната къща на писателя в Прилеп. И питат депутата от ПП-ДБ Манол Пейков какво се случва с парите, събрани още през април през фондацията му от дарения от българи, в размер на 200 000 лв. И настояват да посочи каква е събраната досега сума за тези 6 месеца за къщата, защото със сигурност тя се е увеличила за посочения период. Призовават го да дари събраните средства на държавата, ако са ѝ нужни, за закупуването или ремонта на къщата. „Най-доброто решение е къщата да бъде държавна собственост. Закупуването ѝ от частна фондация ѝ отрежда твърде несигурно и нестабилно бъдеще.“, смятат наследниците на Талев, че не е работа на Манол Пейков на гърба на писателя да събира пари. Още повече, че има решение на новото правителство, което е възложило това на културното министерство.
Същото е и със събирането на пари от Пейков за генератори за Украйна. При положение, че от САЩ, от Европейския съюз и от много държави на Украйна дават милиарди долари и евро помощи, отделно от средствата за военна помощ, откъде накъде Пейков ще се пъчи като благодетел, правейки с чужда пита помен!?

Публикувана на
30 Септември 2023 година