Новина от категория България
Архив на публикациите

Хекимян се отказа от 30 000 лв. заплата, за да получава 2900 лв. като кмет

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян губи колосална месечна заплата, след като напусна поста си в Би Ти Ви. Там, като шеф на „Новини, актуални предавания и спорт“, той е получавал по 30 000 лева месечно възнаграждение. Отделно взимал и годишен бонус от 50 000 лева.
За сравнение - заплатата на досегашния кмет Йорданка Фандъкова през 2020 година бе 2900 лева. Имаше предложение тя да бъде удвоена, тъй като кметчета на далеч по-малки градове вземаха много повече от столичния градоначалник. Фандъкова обаче отказа увеличението на заплатата си. Явно мотивът на Хекимян не е финансов, а мисионерски.
На директорския пост Хекимян замени Венелин Петков през 2020 година. Според медията, новият изпълнителен директор – германецът Ралф Бартолайт готвел рокади в Би Ти Ви и не било сигурно, че при промените Хекимян би запазил поста си.
Междувременно хазартният оператор Инбет откри специална рубрика „Бг избори“, където всеки може да залага за своя фаворит. В момента залозите за победа на Хекимян са 3:1. В доста по-добра позиция е кандидатът на ППДБ Васил Терзиев. За него залогът е 1,33:1.
Дори и да не стане кмет на София, Хекимян със сигурност ще влезе в столчния общински съвет.

Публикувана на
30 Септември 2023 година