Новина от категория България
Архив на публикациите

Гавра! Смешки!

С кандидатурите си за столичен кмет ПП-ДБ и ГЕРБ показаха, че последното, което ги интересува, е мнението на избирателите им. Васил Терзиев е подигравка с всички идеи, в които градската десница и умнокрасивитетът се кълнат. Тези хора винаги обясняват как най-големите беди на България са причинени от неразградените структури на ДС. И изведнъж същите тези хора предложиха за кандидат-кмет на София въпросния Васил, който е дете на ДС в буквалния и преносния смисъл на думата.
Петър ВОЛГИН

Съвсем отделен е въпросът, че с всяка своя публична изява Терзиев показва тотална некомпетентност по конкретните софийски теми, както и неспособност да отправя каквито и да било смислени послания.
С издигането на кандидатурата на Антон Хекимян директно показаха, че е по-добре на изборния терен да има двама несъстотелни кандидати вместо само един. Единственият плюс на доскорошния шеф в Би Ти Ви е неговата разпознаваемост. А дори и този плюс се превърна в повод за смешки, защото, както се забавляваха зевзеците в социалните мрежи, по критерия разпознаваемост Натали Трифонова със сигурност бие Хекимян и било много жалко, задето не се спряха на нея за кандидат-кмет.
Струва ми се крайно неестествено да гласуваш за хора, които са „девственици“ в политиката. И тук дори не говорим за това как досегашните им занимания биха им помогнали да управляват София. Защото фактът, че си ръководил частна компания или телевизионен нюзрум, изобщо не означава, че можеш да се справиш със столичните проблеми. Не сме наясно с много по-фундаментали неща, с политическата идеология, която тези двама кандидати изповядват. Не знаем какви са ценностите, към които както Терзиев, така и Хекимян се придържат. Не знаем дали са леви или десни, либерали или консерватори, националисти или глобалисти. Нямаме представа какво мислят те по най-горещите световни теми, какви са вижданията им за развитието на войната в Украйна, за ожесточеното противопоставяне на различните властови центрове в САЩ, за възхода на Китай.
Част от избирателите на ПП-ДБ и на ГЕРБ ще гласуват за Терзиев и за Хекимян само защото политическите лидери са наредили въпросните лица да бъдат подкрепени. Само че за да спечелиш изборите, се иска нещо много повече от верността на твърдия електорат. А избирателите, които нямат административна, бизнес или роднинска обвързаност с ГЕРБ и с ПП-ДБ, трудно биха могли да бъдат привлечени от кандидати като Хекимян и Терзиев. Стане ли дума за миналото, Терзиев продължава да се лута между „ДС е абсолютното зло“ и „абе и свестни хора е имало там“. А при първото си публично изявление след номинирането си за кмет Хекимян говореше така, както се изразяват кандидатките за короната „Мис Свят“ с техните „Искам да направя света по-добро място за живеене“. ретро, със съкращение

Публикувана на
01 Октомври 2023 година