Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Рецесията в Германия достигна Пловдив

Рецесията е Германия, която е факт през 2023 година, започна да дава отражения върху скачените икономики. В Пловдив и региона едни от най-големите работодатели са именно клонове на немски и австрийски фирми.
Те вече усещат ударите от рецесията. Голяма част от производствените компании планират съкращения, и то още през настоящата година.Най-високата инфлация от десетилетия и последиците от войната в Украйна принудиха компании в цяла Европа да съкращават или замразяват наемането на служители. По неофициална информация на медията ни очакванията за международните производствени предприятия с фабрики в икономическите зони на Пловдив е в следващите месеци да има съкращения на между 10-30% от персонала. Очаква се това да засегне основно работниците на ниско ниво, а не администрациите.
Мрачните прогнози за германската икономика предизвикаха дискусия дали страната отново е „болният човек на Европа“, прозвище, използвано за първи път, за да опише Германия през 1998 г., когато страната се справяше със скъпите предизвикателства на икономиката след обединението си.трафикнюз

Публикувана на
01 Октомври 2023 година