Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Най-големият чревоугодник в парламента

Безапелационен шампион в дисциплината „най-голям чревоугодник“ в 49-я парламент несъмнено е депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев, който се наби в очите на парламентарните репортери при неофициално проучване.
Наблюденията им сочат, че се храни средно по 4 пъти дневно във ведомствения депутатски бюфет, който отдавна се прочу със скандално ниските цени, тъй като е субсидиран от данъците на всички нас.
Закръгленият депутат се наби в очите на парламентарните репортери още преди две години, когато в обедно време за има-няма 30 минути успя да „сгъне“ шопска салата, мусака, пилешка пържола и разбира се 5 филии хляб, при това препечен.
Подслади се и с торта Рафаело и всичко това полято обилно с голяма бутилка минерална вода, която пресуши до дъно.
На старта на есенната сесия на 49-я парламент, съумя чевръсто да се озове пръв на депутатската опашка за евтин обяд в парламентарния бюфет, носещ засуканото име отдел „Хранителен комплекс“. Депутатът има трайния навик да обсажда бюфета на парламента още от ранни зори, за да закуси обилно за под 10 лева. Като опитен лакомник, овладял до съвършенство тънкостите на софраджийството, Ананиев се появява пред парламентарната лавка в 8.15 ч. сутринта, буквално секунди след отварянето на бюфета.
Точно в 8.15 ч. излиза в първата и последна дневна партида от 12-15 сандвича със сирене „Филаделфия“ и сьомга, които са любими на всички депутати, но малцина успяват да се доредят до тях. Винаги успява да купи по 3-4 с оправданието, че носи за колегите горе, разкриват очевидци на нестихващия му апетит.
Към 10 ч. А е готов за втори тур в парламентарния бюфет, но тогава залага на кроасани със сирене или баничка, или пък запечена филия с шунка и кашкавал. Независимо от избора му, гарнира с два фреша – един ябълков с морков и един портокалов.
В 12.30 ч. разбира се отново е сред първите тържествено появили се в столовата на парламента за най-обилното си дневно хранене. Според очевидци със завидна ловкост слага 5 чинии в таблата си – задача, която би затруднила дори професионален келнер.
Към 15.30 ч., малко преди затварянето на „Хранителен комплекс“, отново се появява, за да си напазарува за последен път за деня евтина храна, субсидирана от данъкоплатците, но забележете – този път за вкъщи като тогава вече не е претенциозен и омита това, което е останало. След като напазарува обилно храна за вкъщи, подреди я в кутии и ги прибере в раницата си и се отправя към лавката, за да си вземе нещо сладко за следобедна закуска.клюкибг

Публикувана на
01 Октомври 2023 година