Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Зрителите на „Гласът на България“ бесни

Голям скандал предизвика вторият епизод на „Гласът на България” от сезон 10. Зрителите обвиниха журито в расизъм.
Ромският певец Александър Александров се яви на кастинг с песен на ромски език. Нито един от журито обаче не се обърна, въпреки доброто му изпълнение, а това вбеси феновете.

Масово върлува мнението, че не са се обърнали, защото песента е била на ромски език. Според мнозина всички в журито са расисти, които не заслужават ефир.
Факт е, че в „Гласът на България” по принцип трудно пробиват роми. Единствената от ромски произход, която стигна до финала за всичките тези години, е Роксана, която после направи и добра кариера в „Пайнер”. Тя изгря именно в предаването, още в първия му сезон през 2011 г.
Братът на Роксана обаче също бе отрязан брутално от журито този сезон, макар да е професионален певец. Сестра му дори изригна в социалните мрежи в негова защита.
Отхвърлените роми дотук станаха двама, а са минали само два епизода, което затвърждава съмнението, че журито е расистко. На всичкото отгоре през годините е имало доста подигравателни коментари за цвета на кожата на някои изпълнители. Графа и Камелия например, които преди време също бяха сред журито, са автори на такива бисери.клюкибг

Публикувана на
01 Октомври 2023 година