Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Да сложим край на телефонните кметове!“

Коалиция "Съединени за Пловдив" откри предизборната си кампания със зрелищно шоу на Римския стадион.

Под вековните мраморни стъпала слязоха Георги Титюков - лидер на "Кауза България", кандидат за кмет на район "Централен", втори в листата за общински съветници; Георги Колев - лидер на пловдивската организация на ЗС "Александър Стамболийски" и трети в листата; Иванка Митева - основател и лидер на "Новите лидери"; инж. Димитър Керин от "Атака"; Стефан Аксиев от "Воля" и Лилия Кръстева, ръководител на местната организация на "Партия на зелените" и кандидат за кмет на район "Тракия".
Представянето продължи с Павел Милушев - кандидат за кмет на район "Източен", Васко Вътев - за "Южен" и Тодор Тодоров - за "Западен". Всеки от тях е и кандидат за общински съветник. За район "Северен" "Съединени за Пловдив" подкрепят кандидатурата на гражданския активист от "Спаси Пловдив" Асен Костов.
Пред огромните екрани излязоха и кандидатите за общински съветници на коалицията. Сред най-разпознаваемите лица в листата са Константин Георгиев, Кирил Търев, Стефан Послийски, Николай Бухалов, Едуард Сарафян, Румяна Толова, Лилия Таскова, Тодор Кръстев и др.
Последен към тях се присъедини и кандидатът за кмет на града Славчо Атанасов, придружен от съпругата си Елена и дъщеря им - д-р Силвия Атанасова.
"Нашата мисия в тази кампания е да отвоюваме града от сглобката и да го върнем на хората, защото общината е тяхна. Те заслужават правото да избират кметовете си сами, а не някой да им назначава "телефонна слушалка" и от София да се разпорежда със съдбата им. Нашата мисия е да сложим край на телефонните кметове", каза Славчо Атанасов. "Тази мисия изисква от нас да разкъсаме порочния кръг на обществените поръчки, печелени от едни и същи богоизбрани фирми, които вече са се задавили с обекти, не могат да ги изпълняват и блокират града с години заради просрочените си ремонти. И на това категорично трябва да сложим край", добави той.
И припомни: "Някои кметове за няколко години се превърнаха в олигарси и разбогатяха безконтролно на гърба на пловдивчани. Но част от нашата мисия е да сложим край на кметовете-олигарси в Пловдив. Това никак няма да е лесно. Насреща ни се изправя машина с огромни финансови възможности, с невероятна медийна мощ, а атомното им оръжие е фалшификацията на изборите".
"Когато не гласуват отвратените, управляват отвратителните", припомни Георги Колев. "Ако ви харесват дупките в асфалта, мръсния въздух, зодръстванията, бързо забогателите кметове - тогава ние не сме вашите хора. И Славчо Атанасов не е вашият кмет. Ако не ви харесват и искате градът да се промени, тогава не бъдете пасивни, излезте и гласувайте!", призова той.

Публикувана на
01 Октомври 2023 година