Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

В Украйна пред дефицит за дамски превръзки, пак на Манол Пейков ли ще разчитат!?

Милиарди долари и евро отвън отидоха за хуманитарна помощ за Украйна. Отделно още толкова за военни доставки.Въпреки това, когато цялата страна остана на тъмно, заради липса на ток, успя да светне благодарение на храбър пловдивчанин. На Манол Пейков, разбира се.Той събра за нула време онлайн пари –дарения за генератори. Занесе ги жертвоготовно лично на украинците.

Динко ПЕТКОВПо неофициални все още тревожни информации, очаквало се да се появи нов сериозен дефицит, свързан с деликатна тема - привършвали дамските превръзки. С крилца и без тях. Като Мъж на годината, Манол Пейков едва ли ще остане безучастен.
Настъпили ли такава ситуация, със сигурност отново ще се отзове. Фондацията му ще организира нова акция в мрежата за събиране на пари. С цел закупуване на стоката с крилца. В краен случай може да е и без. С неговия размах гарантирано е, че за нула време тировете за там ще потеглят препълнени догоре. Възможно е дори той да прояви присъщия му кураж и сам да ги занесе. Приветстван отново като Спасител. Предполага се, че и по телевизията, и по медиите, той ще бъде показван на фона на дамските превръзки. Как лично ги връчва. Адмириран от признателни украинки и благодарни украинци.
Преди, когато им носеше генераторите, в представите им той беше нов Тарас Булба. Яхнал генератор. Сега ще пак ще като национален герой. Но с крилца.
А пловдивчани ще духат супата в това време. Градът е пред фалит, стана ясно от публикации в средствата за масово осведомяване. Кметът отрича. Но на пожар се моли правителството да му отпусне безлихвен заем, че Пловдив да върже двата края. Той изкарва последните си славни дни като градоначалник. След него, който и да дойде, ще е с вързани ръце, щом общината е фалирала.
Нямаше да е така, ако кмет на Пловдив беше Манол Пейков – Спасителя. Празната хазна бързо щеше да бъде напълнена. И то от заеми - маеми. Трябват му само два-три дни да събере нужния бюджет, за да стъпи градът на крака. Ще го направи, че своето си ноу-хау – фондацията му ще ги събере онлайн от дарители.
Това обаче няма как да стане. Правеха-струваха съпартийците му от ПП-ДБ го шкартираха да не бъде претендент за кмет. Независимо от социологическите проучвания, че кметуването му беше в кърпа вързано. Щял да бъде по-полезен в парламента, прокарвайки закон за Пловдив. Грънци. Кел файда от някакво си законче, при положение, че градът е финансово под нула. Какво ще ги топли пловдивчани. Наричани вече винаги „клетите майнички“. Без да им бъде Манол Пейков градоначалник, нито айляк повече ще видят, нито някой нов градски пробив. Даже и този до Централна гара ще остане като поредна пловдивска дупка. Ще бъде дупката на Европа.

Публикувана на
02 Октомври 2023 година