Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Инженери за хирурзи скоро могат да назначат в асеновградската болница

Нищо чудно скоро от болницата в Асеновград да се появят следните обяви: „Търсим спешно икономисти за хирурзи!“, „Назначаваме веднага инженери за невролози!“, а също и „Детски учителки приемаме за педиатри!“. Това е вероятно да стане, след като дипломираните лекари през последните години напускат работа, за да станат…кметове или депутати.

Динко ПЕТКОВ

През последните повече от двайсет години нямаш никакъв шанс да бъдеш градоначалник на града на Чая, ако не си някакъв доктор. Все едно че общината се е превърнала в здравно заведение. А асеновградчани са все тръшнали се пациенти.
Кметове бяха д-р Емил Караиванов, д-р Светлозар Шуманов. Два мандата кметува д-р Христо Грудев. Кандидат кмет е д-р Несрин Рамаданова. Депутат вече и той не помни от кога е д-р Джевдет Чакъров. Той може вече да е забравил за какво се предписва аналгин и при какви случаи се прави клизма. В сегашния парламент е и д-р Иван Червенков. Той толкова е бил закъсал, че осъди цъфналата и вързалата финансово болница в Асеновград, чийто шеф беше от 2004 г. до 2021 г., да му плати обезщетение от над 45 000 лв. за неизползвания отпуск. Подал молба да му бъде изплатен неизползваният отпуск, но е получил парите само за 2021 г., а за натрупаните 169 дни преди това – не. Заведе дело в Пловдивския районен съд, който се произнесе МБАЛ „Асеновград“ да му плати 45 000 лв и над 4300 лв. за разноските по процеса.

Публикувана на
02 Октомври 2023 година